Monthly Archives: juni 2023

Danske mestre kåret i Aalborg

Finalerunderne blev lige nøjagtigt så spændende som man havde håbet. Der blev rykket rundt i placeringerne på de forskellige lead cards, og det blev endda til en enkelt podiumplacering til en spiller fra chase card. Godt vejr og et fantastisk publikum gjorde afslutningen på årets DM helt speciel.

Rasmus T. Jessen efter et birdieputt på hul 16

Hjalte Jensen havde et komfortabelt forspring til de nærmeste forfølgere i MPO, men en DM finalerunde gør vel de fleste spillere en smule nervøse. Han kom dog super fra start med 6 birdies på de første 7 huller, men herefter gik maskinen en smule i tomgang. Samtidigt begyndte de andre at røre på sig, hvor især KJ Nybo fandt storspillet frem, men desværre for ham, var det for sent. På de andre kort skete der dog også ting og sager. Toke Kyed spillede dagens bedste runde (sammen med KJ Nybo) på -9 og lå kortvarigt med helt fremme. Lokale Mark Mejer ville også være med, og med en runde på -8 spillede han sig tre placeringer frem i tabellen til en flot 3. plads. Helt i toppen holdt Hjalte Jensen fast ved sin førsteplads, og kunne nyde turen op ad sidste fairway foran et fantastisk publikum. Stort tillykke til Hjalte med sit første mesterskab.
Se afslutningen herunder. Finalerunden kommer i sin helhed på KJ Disc snarest.

MPO: Mark Mejer, Hjalte Jensen og Karl Johan Nybo

I FPO havde den forsvarende mester Camilla Kampen henholdvis 3 og 6 kast ned til hjemmebanefavoritterne Lena Brammer og Sabine Jåtog. Længe så det ud til at denne rækkefølge ville holde, men omkring midtvejs i runden skruede Lena op for tempoet. Med en imponerende finalerunde i -7 (970 rated) kan Lena igen kalde sig dansk mester i disc golf. Selvom Lena kunne nyde turen på hul 18 var der intens kamp om de to sidste podiumplaceringer. Her var det Sabine Påtog, der med en flot birdie på sidste hul sikrede sig 2. pladsen foran Camilla Kampen. Stort tillykke med titlen til Lena, der lod følelserne få frit løb efter sidste putt.
Se afslutningen herunder.

FPO: Lena Brammer og Sabine Jåtog

De unge rutinerede i MP40 lå helt lige i toppen, hvor Jacob T. Jakobsen og Jens Rud førte med 4 kast til Robin Felthaus på 3. pladsen. Robin lå i front efter første runde, men runde to var ikke god ved ham, så han var klar på at angribe hullerne i finalen. Det bølgede frem og tilbage hele runden og på sidste hul var det nærmest helt lige i toppen. Jacob havde ét kast ned til Robin, men på afslutningshullet kan alt ske med både en dobbelt Mando og hazard lige inden kurven. Begge spillere havde gode drives på det lange par 5 hul, og Jacob måtte beslutte sig på tredjekastet om han ville gå efter sejren. Det ville han! Disken sneg sig akkurat op på den rigtige side af hazardzonen til et kort putt for birdie. Robin var tvunget til at følge trop, men uheldigvis landede han i hazardzonen, og så kunne Jacob blot vente på at putte discen i kurven som dansk mester i MP40. Jens Rud holdt fast ved den sidste podiumplacering. Stort tillykke til Jacob T. Jakobsen med sejren i MP40.
Se afslutningen herunder.

MP40: Jens Rud, Jacob T. Jakobsen og Robin Felthaus

Den allermest spændende afslutning skulle findes i MP50, hvor hele tre spillere lå inden for ét kast efter 53 huller. Al Fleming og Tom Mathiesen lå lige i toppen skarpt forfulgt af Stefan Sørensen. De tre fulgtes ad på hul 18 indtil deres 3. kast, hvor Tom og Stefan begge måtte se deres discs blive pillet inden de nåede forbi hazardzonen. Al derimod kunne efter et super 2. kast let lægge sin disc op til kurven for en let birdie som afslutning. Hullet endte med at både Tom og Stefan tog par, og Al kunne lade sig hylde som dansk mester i MP50 – stort tillykke med titlen til ham.
Se afslutningen herunder.

MP50: Stefan Sørensen, Al Fleming og Tom Mathiesen

Der skal fra DFSU Disc Golf lyde en kæmpe tak til Aalborg Dinosaurs for endnu en velorganiseret turnering. Som altid havde TD, Kristian Engsig, og tropperne fuldstændigt styr på begivenhedernes gang. Han påstår selv, at det var sidste turnering som TD, men vi får se… Hvorfor stoppe med noget man er så god til? Tak til alle Dino’er for en fed bane og et super set-up.

TD – Kristian Engsig

DM dag 2 – generationsskifte på vej?

Dag 2 af DM i disc golf signalerer et generationsskifte i MPO. Hjalte Jensen gik en runde i -11 (1048 rated) og sikrede sig førerprositionen med hele 6 kast ned til den forsvarende mester, Martin Spliid, på 2. pladsen. Kun 2 kast efter Martin finder vi Karl Johan Nybo skarpt forfulgt af Rasmus Tschentscher Jessen, der er ny mand på et lead card til DM.
MPO lead card har tee of kl 14.00

Mesteren i FPO 2022 har lagt sig i spidsen for rækken med en 943 rated runde (-2). Det betyder, at hun har 3 kast ned til Lena Brammer Klokmose på 2. pladsen. Sabine Påtog og Sidsel Kubsch tager de sidste to pladser på lead card.
FPO lead card har tee of kl 12.48.

Bundgaardsparken, Aalborg – hul 5. Foto: Thomas Rasmussen

I MP40 spillede hjemmebanefavoritten, Jacob T. Jakobsen sig op på 1. pladsen, som han dog må dele med Jens Rud. De to har 4 kast ned til Robin Felthaus, der har 5 kast at forsvare sin podiumplacering med til Steen Rantzau Nielsen, der udgør sidste mand på lead card.
MP40 lead card har tee off kl 13.36.

Spændingen er i den grad også intakt i MP50. Tom Mathiesen er stadig i front, men Al Fleming er lige efter. Kun ét kast skiller de to. På 3. pladsen finder vi Stefan Sørensen har dog kun 3 kast op til Tom, så det bliver spændende, hvem der fyrer en en rigtig god runde af under finalen i morgen. Sidste plads på lead card går til Carsten Larsen, der har 8 kast op til podiet.

Nye ansigter i toppen til DM efter 1. runde

DM i Aalborg er kommet godt i gang. Efter fredagens første runde er der flere nye ansigter at finde i toppen af tabellerne. Det lover godt for spændingen de sidste to runder.

Banen står knivskarpt. Her er hul 16. Foto: Thomas Rasmussen

Efter første runde indtager Anders Ramlau førstepladsen i MPO med en bogeyfri runde på -8. Den forsvarende mester, Martin Spliid, er dog lige i hælene på ham med -7. Ét kast efter Martin ligger Hjalte Jensen og Thor Chaluppa på en delt 3. plads. Herefter er de to kast ned til hele chase card, hvor alle ligger i -4. Umiddelbart herefter finder vi en gruppe på -3, hvor bl.a. Karl Johan Nybo og Thomas Rasmussen findes. Mon ikke de erfarne herrer laver et ryk i anden runde.
MPO lead card har tee off kl 14.00

FPO føres af rutinerede Lena Brammer Klokmose. Hun har to kast ned til den forsvarende mester, Camilla Kampen. Nye kvinde på lead card til et DM er Sidsel Kubsch, der ligger nr 4 lige efter Sabine Jåtog på 3. pladsen.
FPO lead card har tee off kl 9.48.

I MP40 rækken har Robin Felthaus lagt sig i spidsen for feltet som eneste spiller i rækken under par. Lokale Jacob T. Jakobsen er to bagefter fulgt af Jens Rud på 3. pladsen. Spændende at se om Robin kan holde de rutinerede forfølgere bag sig i yderligere to runder.
MP40 lead card har tee off kl 11.24

Tom Mathiesen har lagt sig i front af MP50 feltet med -6 skarpt forfulgt af Al Fleming på -4. Herefter kommer resten af top 8 som perler på en snor. Kjeld Brun ligger nr 3 efter første runde.
MP50 lead card har tee off kl 10.36.