Monthly Archives: oktober 2019

EM 2020 – Call to arms – del 1

Dem der spændte går og venter på om de kan få plads i EM-truppen 2020 i Tjekiet må gerne lytte med nu. Vi nærmer os med raske skridt første deadline for nomineringer af spillere til såkaldte ‘indviduelle pladser’. Disse pladser besættes udelukkende ud fra ranglisteplaceringer ud fra ratings.

Står dit navn på en af nedenstående lister hører vi meget gerne fra dig, om du er interesseret i stille op inden 10. november – send mail til bestyrelsen@ddgu.dk med tilkendegivelse af om du ønsker at stille op, og hvilken division du ønsker opstilling i.

26. november får du at vide om du er sikret en plads. Herefter tildeles nationale pladser ud fra vores eget rangliste system (med sidste rating opdatering i december 2020), .

MPO

MPO-divisionen sat til at være på 100 spillere – heraf besættes de 52 spillere ud fra ranglisten, og hvor regerende mester fra 2 år er sikret en plads (til EM2020 har junior-mesteren fra 2018 en sikret plads, da han for 2020 er for gammel til at stille op om junior). Hvert land kan max have 10 individuelle pladser i MPO .

Hvis man vil se hvordan ens chance nogenlunde er ud fra september-ratings kan det ses her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xgqDJbroGIqs3WAX7m7heFv7Re0IUYOEmY0AQHD81RA/edit#gid=1200956596 – grønne spillere er sikret en plads (såfremt rating ikke er ændret væsentligt) imens de lyseblå kan nomineres til venteliste (der er mange spillere på listen der muligvis stiller op i MP40).

I MPO kan flg spillere indstilles til en individuel plads:(spillere markeret med * kan også stille op i MP40)

 • KJ Nybo*
 • Martin Spliid
 • Kristian Spliid
 • Thomas Rasmussen*
 • Heimir Gudbergsson (venteliste starter her)
 • Al Fleming**
 • Jeppe Ask Sørensen
 • Nicolai Michaelsen

MP40

MP40 er sat til at være på 40 spillere – heraf tildeles 7 pladser via individuelle pladser og max 3 idividuelle pladser per land. Her har vi, jf september ratings een spiller der er sikret plads, såfremt han ønsker det, og een på ‘venteliste’.

I MP40 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads (spillere market med *kan også spille MP50):

 • KJ Nybo
 • Thomas Rasmussen (venteliste starter her)

FPO

FPO er på 36 spillere, de 5 pladser tildeles individuelle pladser. Her har DK ikke nogen der sikret plads (vi har dog en FPO-plads der kan tildeles senere via vores egen rangliste).

 • her giver det ikke mening at nomere nogen til inviduelle pladser, da vi er langt uden for venteliste her.

FP40

Divisionen er på 28 spillere samlet – de 8 pladser tildeles via individuelle spots. Her har DK een spiller der er sikret plads (jf september ratings) såfremt denne ønsker at deltage, og umiddelbart een på venteliste (vi har ligeledes 1 national plads der tildeles via vores egen rangliste senere).

I FP40 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Lena Brammer Klokmose
 • Iben Blaabjerg (venteliste)

MP50

I MP50 er divisionen på 24 spillere, hvor alle pladser tildeles via individuelle pladser. Her har DK hele 4 spillere, der via deres rating (i hvertfald i september) er sikret plads, såfremt de ønsker det (og der kan gves dispensation til den ene spiller der ikke opfylder kravene til aktivitetsniveau).

I MP50 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Al Fleming
 • Søren Sejr Larsen (kræver dispensation fra EDGF for at kunne stille op)
 • Jakob Burkard
 • Martin Frederiksen
 • Tom Mathiesen (venteliste)

 

FP50

I FP50 er divisionen på 9, og alle pladser tildeles via individuelle pladser, max 3 per land. Her har DK een spiller der er sikret plads, såfremt denne ønskes, og hele 2 på venteliste.

I FP50 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Lydie Hellgren
 • Lykke Nordblom (venteliste)
 • Alette Vissing (venteliste)
 • Rie Rasmussen (lige uden for venteliste jf september ratings)

MP60

DIvisionen er på 10 spillere, hvoraf alle pladser tildeles som indivuelle pladser – max 3 per land. Her har DK 1 spiller på venteliste, og en ‘måske på venteliste’.

I MP60 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Erling Vestergaard (venteliste)

Player of the Year – Rookie of the Year – Volunteer of the Year

Sommeren er gået på hæld – på trods af at solen stadig skinner er kulden så småt begynde at tage over og bider de danske discgolfere i næser, fingre og ører.

Det betyder for nogen, at tasken bliver sat på hylden og man istedet fordyber sig i sociale medier om discgolf, videoer fra den overståede sommersæson eller andet over en varm kop kaffe/te/cacao..

Det er nu tankerne løber.. hvem var egentlig årets spiller? Hvem dukkede måske ud af ‘ingenting’ og kan kaldes årets rookie? Var der en eller flere der i 2019-sæsonen gjorde ‘det der ekstra’ for sporten?.

Bestyrelsen vil gerne modtage nomineringer til kåringer til henholdsvis Årets Spiller, Året Rookie og Årets Ildsjæl inden 31/10-2019.

Du må meget gerne skrive 1-2 linier om hvorfor du synes vedkommende fortjener titlen du nominerer dem til.

Ca 1. november tager bestyrelsen stilling til hvor mange der nomineres, og der offentliggøres en afstemning, hvor alle har mulighed for at stemme på henholdsvis Årets Spiller og Årets Rookie. Årets Ildsjæl afgøres alene af bestyrelsen, på baggrund af de indsendte nomineringer.

Nomineringer skal som minimum indeholde navn på den nominerede, hvilken titel der nomineres til, samt begrundelse for nomineringen.

Nomineringer bedes sendt til bestyrelsen@ddgu.dk

Danish Tour 2019 recap og præmieoversigt

Efter et års pause er der endelig kommet en Dansk Tour på programmet igen. Det var ikke fra DDGUs side forventet, at nogen af afdelingerne ville blive udsolgte, da de danske discgolfere for manges vedkommende allere havde lagt andre planer, grundet den relativt sene udmelding om tourdatoer.
Alligevel ser vi tour’en i år som en succes, for den viste, at alle kunne være med, både på spillersiden, men også arrangørsiden.
Således blev første afdeling på Momhøje-banen i Jylland arrangeret af Discgolf-Vest, der ikke havde nogen foregående erfaring turneringer på PDGA-niveau, men de nød godt af muligheden for at starte stille og roligt som C-tier.
Banen var i god stand, og vejret var fint og med 60 spillere til start og dermed var starten gået til Dansk Tour 2019.

Næste afdeling skulle have været en B-tier i Svinninge, men grundet tidsmæssige problemer med at få Svinninge klar for TD Janek Buhl blev turneringen ret tidligt rykket til banen i Holbæk og afviklet som C-tier istedet. Der var 57 spillere til start, og de fleste kom da også hjem med deres discs igen, selvom undertegnede personligt havde travlt omkring hul 9-10 med at hjælpe uheldige discgolfere sammen med deres elskede plastic igen. Der var lavet lidt små ændringer på banen, for at gøre nogen ellers relativt lette, korte huller lidt mere interessante.

3. afdeling blev afviklet på Eghjorten ved Hillerød på Sjælland. Det var lidt en ‘filler’-afdeling, da der ikke var nogen klubber der havde mulighed for at byde på en afdeling i de få weekender der var til rådighed hen over sommeren. Det blev dog en ok lille afdeling med 51 spillere til start, som for 3. afdeling i træk kunne nyde godt af overvejende godt vejr det meste af weekenden, på en for mange ganske velkendt bane, dog med hul 2 som ø-hul, for at give lidt mere udfordring (som om der ikke er udfordringer nok på Eghjorten-banen).

Efter sommerferie-pause rykkede tour’en videre til endnu en gammel kending, dog denne gang i ret så nye klæ’r – Aalborg. Til lejligheden (eller rettere.. tilfældigvis sammenfattende med tour’en) har den lokale klub brug megen tid og energi på at gøre banen endnu mere attraktiv og udfordrende. Det var således den eneste bane på tour’en der afviklede 3 almindelige runder á 20 huller hver.
Der var 77 spillere til start, hvilket gjorde denne afdeling til den mest velbesøgte på tour’en, men sådan som Aalborg stiller op til turneringer, så var der heller ikke nogen tvivl om at varen blev leveret.
Aalborg-afdelingen var i øvrigt den eneste B-tier i denne sæson.

5. og sidste afdeling blev kørt hjem af Sorø Disc Golf Klub, som samtidig kunne fejre 15 års jubilæum. Der var, til turneringen, lavet to midlertidige skovhuller, som både gav spillerne skygge denne solrige weekend, men også rimelige udfordringer. Det gav en ny og frisk vinkel på den i forvejen meget fine bane.

“Nessie” var sulten, og der blev registreret ca 46 mistede discs under weekenden, til søen der var i spil på op til flere huller. Til gengæld var efterårsvejret på sit fineste, hvilket passede perfekt til grill og natgolf lørdag aften, og dem der meget gerne ville have deres discs tilbage fra Nessie kunne hoppe i søen søndag uden problemer.

Selvom de fleste afdelinger var en anelse tyndere besat end tidligere tiders udsolgt DT-afdelinger, så er det nu med, ca 188 unikke deltagere på årets tour, en god genopstart, og vi i bestyrelsen håber natuligvis på endnu bedre tilslutning til de kommende års turnerings-serie, også selvom ‘konkurrencen’ med turneringer i udlandet gør det ‘sjovere’ at finde pladser i kalenderen end det hidtil var været – vi håber således på rigtigt mange og gode bud fra klubber/TD’er der ønsker af afvikle en DT-afdeling i 2020.
bud kan allerede nu fremsendes til bestyrelsen@ddgu.dk – forvent at retlingslinierne vil være ca de samme som for 2019-sæsonen, dog falder MP55-divisionen ud igen, og rating-grænser for MA1 og MA2 vil blive justeret til at matche med PDGAs rating-grænser og MA3 vil blive indført (måske/måske ikke på bekostning af MA1, men meget mere om dette senere).

 

Og nu til det mange nok allerede har set på metrix  – den samlede stilling og præmier:

Dem der ikke har fået udbetalt deres præmier endnu, bedes sende en mail til vores kasserer på kasserer@ddgu.dk og oplyse kontonummer præmien bedes udbetalt til.

Tak til Mads Schmidt for tilhørende billeder.

I MPO, med samlet 30 deltagere over de 5 afdelinger er der præmier til top 5 i den samlede stilling. Da Kristian Spliid og Albert Hytten begge endte på 72 point gik den samlede sej til Kristian, da han havde en enkelt afdelings-sejr mere end Albert.

Nr 1 og 2 i MPO samlet: Kristian Spliid og Albert Hytten

1: 72 point Kristian Spliid
2: 72 point Albert Hytten
3: 67point Joakim vestergaard
4: 57 point Anders Nørskov
4: 57 point Troels Rasmussen

I FPO var der samlet 8 deltagere, og her er der præmier til top 3

Nr 1 og 3 i FPO samlet stilling: Natascha Pedersen og Iben Blaabjerg

1: 80 point Natascha Pedersen
2: 50 point Lydie Hellgren
3: 47 point Iben Blaabjerg


I MP40, var der med 21 deltagere præmier til top 5:

Nr 2 i MP40 samlet stilling Jakob Burkard

1: 73 point Jens Rud
2: 70 point Jakob Burkard
3: 67 point Al Fleming
4: 58 point Carsten Larsen
5: 47 point Sinus Frank
5: 47 point Jacob Teglgaard Jacobsen

I MP50, var der 6 deltagere, det giver præmier til 1. og 2. pladsen:

Nr 2 i MP50 samlet stilling: Ole Kock Pedersen

1: 92 point MIchael Grøn
2: 43 point Ole Kock Pedersen

 

MP55, kunne stille med hele 8 spillere totalt. Her er derpræmier til top 3: Her

Nr 1 og 2 i MP55 samlet stilling: Erling Vestergaard og Paw Bredesen

1: 100 point Erling Vestergaard
2: 82 point Paw Bredesen
3: 69 point Arn Amossen

 

I MA1, som får gavekort fra Discconnection er der præmier helt ned til 6, pladsen. En del har allerede fået deres gavekort, men resten ligger René fra bestyrelsen inden med. Kontakt rene@ddgu.dk for aftale om overdragelse eller anden aftale.

Top 3 i MA1 samlet stilling: Casper Reenberg, Simon Lui og Søren Handrup

1: 92 point Casper Reenberg
2: 86 point Simon Lui
3: 77 point Søren Handrup
4: 72 point. Mathias Bergkvist
5: 58 point Ole Mose Ravn
6: 54 point Svend Holstein Ipsen

 

I MA2, var der præmier ned til 8. pladsen:

Nr 1 og 2 i MA2 samlet stilling: Morten Lund Kristensen og Lasse Carlsen

1: 88 point Morten Lund Kristensen
2: 80 point Lasse Carlsen
3: 74 point Morten Storm Hansen
4: 64 point Mathias Winther
5: 41 point Andreas Kock Pedersen
6: 39 point Erik Hausted Larsson
7: 38 point Morten Kristiansen
8: 37 point Jeppe Svendsen
8: 37 point Per Nielsen
8: 37 point Lars Molbech Bendtsen

 

Tak for i år. Vi ses næste sæson 🙂