Category Archives: EDGF

EDGF – Generalforsamling og ledige poster

D. 12/12 er der generalforsamling i EDGF som er det organg, der overser afviklingen af de europæiske mesterskaber i Disc Golf (EDGC/EMDGC og EJDGC).

Fra DFSU Disc Golf vil René Mikkelsen deltage, men DU har også mulighed for at være med – der efterlyses nemlig pladser til bestyrelsesposter i EDGF. Læs mere i vedhæftede dokument.

Ønsker du at stille op, kontakt rene@ddgu.dk inden d. 5/12 for at nå at blive nomineret.

EDGC/EJDGC/EMDGC er ovre og Danmark har fået medaljer

De Europæiske Mesterskaber i Disc Golf er netop overstået. Først spillede MPO, FPO og Mixed/Dame juniorrækkerne i Tallinn i Estland fra 16. til 19. august , og ugen efter spillede de aldersbeskyttede divisioner (MP40, MP50, MP55, MP60, MP65, FP40, FP50, FP55) I Szarvas, Ungarn 23. – 26. august.

Danmark havde til begge mesterskaber en solid trup. For Tallinn-ugen drejede det sig om Hjalte Jensen, Albert Hytten, Nicolai Michaelsen og Ashton Gade (MPO), Camilla Campen og Cecilie Okkels (FPO). Alexander Boeri og Hugo Toft (MJ18).

I Talinn var det kun Hjalte der klarede sig forbi cuttet mellem dag 3 og 4, hvor han efter 4. runde endte på en solid delt 31. plads efter en runde i 7 under par, som også skulle blive hans endelige score for eventet. De yderligere MPO-spillere tog henholdsvist 66. plads (Albert Hytten), 69 (Ashton Gade) og 84 (Nicolai Michaelsen).

Hos kvinderne endte Camilla og Cecilie på en delt 29. plads.

I MJ18 tog Hugo en 31. plads og Alexander en 36. plads

Resultater kan ses her: https://www.pdga.com/tour/event/67395 (MPO/FPO) og https://www.pdga.com/tour/event/67396 (MJ18 og FJ18)

Holdkaptajn for Talinn-truppen var Nicolai Michaelsen, som også havde flagbærer-tjansen under åbningsceremonien.

I de aldersbeskyttede divisioner havde Danmark følgende spillere udsendt. Karl Johan Høj Nybo (regerende mester, MP40), Martin Milne og Mads Sandgaard (MP40), Jens Rud (MP50), Al Fleming og Tom Mathiesen (MP55), Morten Sandorff (MP60), Sabine Jåtog og Iben Blaabjerg (FP40), Lydie Hellgren (FP50 – regerende mester).

Der blev, helt som forventet, kamp til stregen i både MP40 og MP55, hvor Karl Johan desværre på sidstedagen måtte se sig forvist til 2. pladsen, efter en hård kamp med Anders Swärd fra Sverige. Det blev dog til en flot 2. plads, som vi er stolte af.

Yderligere i MP40 havde vi Martin Milne, som efter en fin start på en delt 6. plads efter dag 1, måtte se sig noget længere nede på tabellen efter dag 2 og 3. Det var dog stadig nok at klare cuttet også til 4. og sidste dag, hvor han endte på en fin 11. plads

EM-debutanten, Mads Sandgaard, også i MP40, endte samlet på en 27. plads, og klarede ikke cuttet til 4. dag.

I MP55 holdt Al stemningen spændt de 3 første runder, men kunne efter 4. og sidste runde løfte trofæet med hele 6 kast ned til Richard Kappling på 2. pladsen (efter 3 runder i delt 1. plads!).

Tom Mathiesen, også MP55, indtog en fin 10. plads efter 4. runder.

I MP60 gik det for Morten Sandorff desværre (løst oversat) skidt, værre, værst over de 3 første dage, og endte turneringen på en 10. plads. Det var dog ikke sidste-pladsen, hvilket vist var det ultimative mål.

I FP40 endte Sabine på en 15. plads, hvilket desværre lige nøjagtigt ikke var nok til at klare cuttet til 4. runde. Iben indtog 22. pladsen.

I FP50 var der stille forventning til regerende mester, Lydie Hellgren, men intet lod til at fungere for hende, desværre, og hun måtte ende på en 7. plads og klarede heller ikke cuttet til sidste runde.

For Masters EM kan de samlede resultater findes her: https://www.pdga.com/tour/event/67399

Nedenstående billeder fra EMDGC i Ungarn er venligst forsynet af holdkaptajn, Sabine Jåtog.

For meget mere info og billeder og fortællinger fra spillerne selv, kan der henvises til den åbne FaceBook-gruppe som spillerne selv uploadede minder til – find den lige her: https://www.facebook.com/groups/1672617279613949

Arbejdet med at finde kriterier for udtagelse til 2025-truppen er allerede i gang, og vi venter spændte på hvor EM afholdes næste gang. Tillykke endnu en gang til vores nye Europamester, Al Fleming!

Danske europamestre i disc golf

2x Europamestre Karl Johan Nybo og Lydie Hellgren og Bronzevinder Lena Brammer

medaljevindere EDGC2021

Den meget positive udvikling af disc golf i Danmark bærer frugt. Ikke alene er antallet af udøvere steget markant de seneste år, men på konkurrenceplan er der ligeledes sket en positiv udvikling.
Det danske disc golf landshold har netop overstået EM i disc golf i Tjekkiet. Det blev til den flotteste danske præstation nogensinde med hele tre medaljer – endda to af fineste karat.
I MP40 (spillere over 40) vandt Karl Johan Nybo med ét kast til finnen Ville Pippo. Med kun tre huller tilbage af turneringen lå Karl Johan ét kast bag finnnen, men med en birdie, par og eagle på de sidste huller tog Karl Johan sejren og titlen som europamester 2021. Der var drama til det sidste, da Karl Johan var tvunget til at sætte et 22m putt for sejren.
I FP40 (kvinder over 40) sikrede Lena Klokmose Brammer sig en bronzemedalje i et meget skrapt selskab. I hele sidste runde lå Lena i skarp konkurrence med den forsvarende mester Natalie Holloköi fra Schweiz. Schweizeren trak det længste strå, men en fremragende præstation af Lena.
Lydie Hellgren sikrede sig titlen som europamester 2021 i FP50 (kvinder over 50). Lydie fik dermed skiftet sin sølvmedalje fra forrige mesterskab ud med en guldmedalje, hvilket var fuldt fortjent, da hun gennem hele turneringen lå helt i front.
Danmark var repræsenteret i flere rækker, og flere af holdets 21 spillere gjorde sig aldeles godt bemærket ved mesterskabet. Der er en god blanding af rutinerede kræfter og nye unge spillere i toppen af dansk disc golf, hvilket lover rigtig godt for gode resultater også i fremtiden.
Billeder, video og meget mere fra turen kan findes i den uofficielle spiller-trup gruppe på Facebook: https://www.facebook.com/groups/1672617279613949
Og Den Danske Disc Golf Gut fik desuden filmet en del undervejs – tjek playlisten ud her:https://www.youtube.com/playlist?list=PLqJt6rJUPAQWldZHLkifNt6FVIfJRfMDB
Der blev filmet 4 fulde runder med danske discgolfere undervejs – de vil dukke op i playlisten ovenfor i det tempo de bliver færdige.

EM 2020 – Call to arms – del 1

Dem der spændte går og venter på om de kan få plads i EM-truppen 2020 i Tjekiet må gerne lytte med nu. Vi nærmer os med raske skridt første deadline for nomineringer af spillere til såkaldte ‘indviduelle pladser’. Disse pladser besættes udelukkende ud fra ranglisteplaceringer ud fra ratings.

Står dit navn på en af nedenstående lister hører vi meget gerne fra dig, om du er interesseret i stille op inden 10. november – send mail til bestyrelsen@ddgu.dk med tilkendegivelse af om du ønsker at stille op, og hvilken division du ønsker opstilling i.

26. november får du at vide om du er sikret en plads. Herefter tildeles nationale pladser ud fra vores eget rangliste system (med sidste rating opdatering i december 2020), .

MPO

MPO-divisionen sat til at være på 100 spillere – heraf besættes de 52 spillere ud fra ranglisten, og hvor regerende mester fra 2 år er sikret en plads (til EM2020 har junior-mesteren fra 2018 en sikret plads, da han for 2020 er for gammel til at stille op om junior). Hvert land kan max have 10 individuelle pladser i MPO .

Hvis man vil se hvordan ens chance nogenlunde er ud fra september-ratings kan det ses her: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xgqDJbroGIqs3WAX7m7heFv7Re0IUYOEmY0AQHD81RA/edit#gid=1200956596 – grønne spillere er sikret en plads (såfremt rating ikke er ændret væsentligt) imens de lyseblå kan nomineres til venteliste (der er mange spillere på listen der muligvis stiller op i MP40).

I MPO kan flg spillere indstilles til en individuel plads:(spillere markeret med * kan også stille op i MP40)

 • KJ Nybo*
 • Martin Spliid
 • Kristian Spliid
 • Thomas Rasmussen*
 • Heimir Gudbergsson (venteliste starter her)
 • Al Fleming**
 • Jeppe Ask Sørensen
 • Nicolai Michaelsen

MP40

MP40 er sat til at være på 40 spillere – heraf tildeles 7 pladser via individuelle pladser og max 3 idividuelle pladser per land. Her har vi, jf september ratings een spiller der er sikret plads, såfremt han ønsker det, og een på ‘venteliste’.

I MP40 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads (spillere market med *kan også spille MP50):

 • KJ Nybo
 • Thomas Rasmussen (venteliste starter her)

FPO

FPO er på 36 spillere, de 5 pladser tildeles individuelle pladser. Her har DK ikke nogen der sikret plads (vi har dog en FPO-plads der kan tildeles senere via vores egen rangliste).

 • her giver det ikke mening at nomere nogen til inviduelle pladser, da vi er langt uden for venteliste her.

FP40

Divisionen er på 28 spillere samlet – de 8 pladser tildeles via individuelle spots. Her har DK een spiller der er sikret plads (jf september ratings) såfremt denne ønsker at deltage, og umiddelbart een på venteliste (vi har ligeledes 1 national plads der tildeles via vores egen rangliste senere).

I FP40 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Lena Brammer Klokmose
 • Iben Blaabjerg (venteliste)

MP50

I MP50 er divisionen på 24 spillere, hvor alle pladser tildeles via individuelle pladser. Her har DK hele 4 spillere, der via deres rating (i hvertfald i september) er sikret plads, såfremt de ønsker det (og der kan gves dispensation til den ene spiller der ikke opfylder kravene til aktivitetsniveau).

I MP50 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Al Fleming
 • Søren Sejr Larsen (kræver dispensation fra EDGF for at kunne stille op)
 • Jakob Burkard
 • Martin Frederiksen
 • Tom Mathiesen (venteliste)

 

FP50

I FP50 er divisionen på 9, og alle pladser tildeles via individuelle pladser, max 3 per land. Her har DK een spiller der er sikret plads, såfremt denne ønskes, og hele 2 på venteliste.

I FP50 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Lydie Hellgren
 • Lykke Nordblom (venteliste)
 • Alette Vissing (venteliste)
 • Rie Rasmussen (lige uden for venteliste jf september ratings)

MP60

DIvisionen er på 10 spillere, hvoraf alle pladser tildeles som indivuelle pladser – max 3 per land. Her har DK 1 spiller på venteliste, og en ‘måske på venteliste’.

I MP60 kan følgende spillere nomineres til en individuel plads:

 • Erling Vestergaard (venteliste)

Der er nu åbent for bud på afholdelse af EDGC/EMDGC

Der er nu åbent for bud på afholdelse af næste EDGC/EMDGC. Bemærk, at i 2020, er der mulighed for at splitte EDGC op i to events – EDGC for MPO, FPO, FJ18 og MJ18 (plads til 200 spillere) og EMDGC for FP40, FP50, MP40, MP50, MP60 og MP65 (plads til 120 spillere).

Ligeledes er dokumentationen for formatet for de to events publiceret.

Bemærk, at der muligvis kommer ændrede retningslinier for hvordan der tildeles pladser til de enkelte lande – hvor vi før har fået tildelt et antal pladser på baggrund af vores andel af PDGA-aktive medlemmer, som vi så har kunne fordele som vi ville, så er der lagt op til, at pladser fremover tildeles til specifikke divisioner, uanset om det enkelte land har spillere til den division eller ej. Dette kommer der mere on snarest.

Foreløbigt er vi pålagt at publicere vores kriterier for udtagelse til EM-truppen 1. april 2019, men der fra EDGFs side infomeret at denne deadline skubbes til slutningen af april 2019, da d overordnede retningslinier for tildeling af pladser endnu ikke er på plads.

Skulle der være interesse for at byde på afholdelse af EDGC/EMDGC og de generelle retningslinier, så kan der læses mere mere her: http://discgolffederation.eu/Wordpress/?p=2823