Monthly Archives: august 2023

Formandsmøde i Momhøje

DFSU Disc Golf inviterer formændene fra klubberne til et formandsmøde søndag d. 19. november i Momhøje.

Disc golf har gennemgået en vanvittig udvikling i løbet af de seneste år, også siden før COVID, og i DFSU Disc Golf vil bestyrelsen gerne have jer, klubberne, med i overvejelserne omkring den fremtidige udvikling. DFSU arbejder for klubberne, så dette er kun naturligt. Selvfølgelig er der hvert år repræsentantskabsmøde, men der er sjældent tid til de store diskussioner. Derfor inviterer DFSU Disc Golf til en dag i Momhøje, hvor tiden netop er afsat til den slags. Og selvfølgelig håber vi også på, at der bliver tid til en hyggelig runde golf på én af landets bedste baner.

Kan formanden ikke selv deltage, må klubben meget gerne sende en afløser. Det vigtigste er, at klubben er repræsenteret.

Program (med forbehold for ændringer)
Vi starter kl 10.00.
1. Intro til gruppen og tankerne omkring gruppen.
2. Planlægning og afholdelse af turnering.
Frokost
3. Hvordan tænker klubberne om turneringer de næste 3-5 år?
4. Hvad har klubberne brug for fra DFSU.

Sæt allerede kryds i kalenderen nu.

Tilmelding til karsten@ddgu.dk

God Vind!

Bestyrelsen DFSU Disc Golf

EDGC/EJDGC/EMDGC er ovre og Danmark har fået medaljer

De Europæiske Mesterskaber i Disc Golf er netop overstået. Først spillede MPO, FPO og Mixed/Dame juniorrækkerne i Tallinn i Estland fra 16. til 19. august , og ugen efter spillede de aldersbeskyttede divisioner (MP40, MP50, MP55, MP60, MP65, FP40, FP50, FP55) I Szarvas, Ungarn 23. – 26. august.

Danmark havde til begge mesterskaber en solid trup. For Tallinn-ugen drejede det sig om Hjalte Jensen, Albert Hytten, Nicolai Michaelsen og Ashton Gade (MPO), Camilla Campen og Cecilie Okkels (FPO). Alexander Boeri og Hugo Toft (MJ18).

I Talinn var det kun Hjalte der klarede sig forbi cuttet mellem dag 3 og 4, hvor han efter 4. runde endte på en solid delt 31. plads efter en runde i 7 under par, som også skulle blive hans endelige score for eventet. De yderligere MPO-spillere tog henholdsvist 66. plads (Albert Hytten), 69 (Ashton Gade) og 84 (Nicolai Michaelsen).

Hos kvinderne endte Camilla og Cecilie på en delt 29. plads.

I MJ18 tog Hugo en 31. plads og Alexander en 36. plads

Holdkaptajn for Talinn-truppen var Nicolai Michaelsen, som også havde flagbærer-tjansen under åbningsceremonien.

I de aldersbeskyttede divisioner havde Danmark følgende spillere udsendt. Karl Johan Høj Nybo (regerende mester, MP40), Martin Milne og Mads Sandgaard (MP40), Jens Rud (MP50), Al Fleming og Tom Mathiesen (MP55), Morten Sandorff (MP60), Sabine Jåtog og Iben Blaabjerg (FP40), Lydie Hellgren (FP50 – regerende mester).

Der blev, helt som forventet, kamp til stregen i både MP40 og MP55, hvor Karl Johan desværre på sidstedagen måtte se sig forvist til 2. pladsen, efter en hård kamp med Anders Swärd fra Sverige. Det blev dog til en flot 2. plads, som vi er stolte af.

Yderligere i MP40 havde vi Martin Milne, som efter en fin start på en delt 6. plads efter dag 1, måtte se sig noget længere nede på tabellen efter dag 2 og 3. Det var dog stadig nok at klare cuttet også til 4. og sidste dag, hvor han endte på en fin 11. plads

EM-debutanten, Mads Sandgaard, også i MP40, endte samlet på en 27. plads, og klarede ikke cuttet til 4. dag.

I MP55 holdt Al stemningen spændt de 3 første runder, men kunne efter 4. og sidste runde løfte trofæet med hele 6 kast ned til Richard Kappling på 2. pladsen (efter 3 runder i delt 1. plads!).

Tom Mathiesen, også MP55, indtog en fin 10. plads efter 4. runder.

I MP60 gik det for Morten Sandorff desværre (løst oversat) skidt, værre, værst over de 3 første dage, og endte turneringen på en 10. plads. Det var dog ikke sidste-pladsen, hvilket vist var det ultimative mål.

I FP40 endte Sabine på en 15. plads, hvilket desværre lige nøjagtigt ikke var nok til at klare cuttet til 4. runde. Iben indtog 22. pladsen.

I FP50 var der stille forventning til regerende mester, Lydie Hellgren, men intet lod til at fungere for hende, desværre, og hun måtte ende på en 7. plads og klarede heller ikke cuttet til sidste runde.

Nedenstående billeder fra EMDGC i Ungarn er venligst forsynet af holdkaptajn, Sabine Jåtog.

For meget mere info og billeder og fortællinger fra spillerne selv, kan der henvises til den åbne FaceBook-gruppe som spillerne selv uploadede minder til – find den lige her: https://www.facebook.com/groups/1672617279613949

Arbejdet med at finde kriterier for udtagelse til 2025-truppen er allerede i gang, og vi venter spændte på hvor EM afholdes næste gang. Tillykke endnu en gang til vores nye Europamester, Al Fleming!

Amatørmestre kåret i Vest

Discgolf Vest afholdte i weekenden historien største danske disc golf mesterskab. Hele 331 spillere var tilmeldt turneringen, der blev spillet på tre forskellige baner over tre dage plus en masse sideevents undervejs. Stor respekt og tak til Discgolf Vest for at løfte den store opgave.

Den danske amatørmester 2023 hos MA1 hedder Frederik Palsbjørn, der vandt rækken med 4 kast til Troet Rasmussen på 2. pladsen. Frederik havde en gennemsnitlig rating på 981, hvilket er en del over sin rating, så fuldt fortjent at han løftede trofæet til slut. Jeppe Damgaard snuppede den sidste plads på podiet. Stort tillykke med placeringerne.

Dansk amatørmester 2023 – Frederik Palsbjørn

I FA1 havde Gitte Maria Jørgensen et fint forspring inden sidste runde. Forspringet beholdt hun helt til slut og vandt med fire kast til nærmeste forfølger, Kassandra Wichmann, der i finalerunden sneg sig foran Sidsel Kubsch på 3. pladsen. Stort tillykke med placeringerne.

Dansk amatørmester 2023 – Gitte Maria Jørgensen

Der blev også kåret mestre i andre amatørrækker henover weekenden. Stort tillykke til dem alle.

MJ15: Mads Halkjær

Dansk Døveidrætsforbund var også repræsenteret ved turneringen. Her blev vinderen Emil Mitko Trillingsgaard Stabel. Tillykke med mesterskabet.

Danmarksmestre i 60+ kåret på Fredtoften

Stort tillykke til alle de nykårede mestre! Tak til Karlebo FGK for endnu et velholdt mesterskab for de erfarne spillere.

Fra KFGK:

🇩🇰🇩🇰🇩🇰 60+ DM 🇩🇰🇩🇰🇩🇰

DFSU Danmarksmesterskaber for 60+ rækkerne, blev onsdag afviklet på Fredtoften, Kokkedal 🏆

Og alle deltagere fik i den grad mulighed for at vise deres disc golf kundskaber i et både blæsende og regnfuldt vejr 🌧

Dagens program var morgenmad/kaffe inden de 18 huller på Fredtoftens standard layout, skulle afgøre placeringerne.

Efter et par regnfulde timer, kunne alle nyde frokosten, til glæde for alle – om det var blevet til podieplaceringer eller ej 🙂

TAK til alle for jeres deltagelse og indsats. Vi er meget imponeret over at alle mødte op og gennemførte i de noget svære forhold.

TILLYKKE til alle de nykårede Danmarksmestre og “runners up”