Monthly Archives: juni 2014

Rating fest!

Hele to danske ‘rekorder’ blev slået ved PDGA’s seneste ratingopdatering tirsdag d. 24. juni. Således har KJ nu den højeste rating en dansk spiller nogensinde har kunne prale af: 1034! Og på samme måde kan Danmark nu prale af at have fire spillere over 1000 i rating. Tillykke til drengene og ikke mindst til Thomas Rasmussen som er ny i dette fine selskab. Se de nye ratings her.

TD’s beretning fra Aalborg Open

DDGU Danish Tours 5. afdeling blev afholdt i Aalborg forrige weekend. Vi har modtaget følgende beretning fra Aalborg Open af TD Kristian Ensig-Karup.

Der skal lyde en stor tak til ham for både turneringen og beretningen.

Turneringssponsor

Discimport

5. afdeling af DDGT 2014, Aalborg Open, er veloverstået, og det var en fantastisk turnering. Den havde det hele: godt vejr, knivskarp bane og kamp om placeringerne (i hvert fald i Open….). Turneringen blev arrangeret af Aalborg Dinosaurs, som efter en del års erfaringer har fundet et turneringssetup, som fungerer, og mere eller mindre kører på rutinen. Derfor var der i år overskud til at designe nye scorekort og gøre lidt ekstra ud af at trimme Bundgårdsparken, hvilket høstede meget ros fra hele feltet (indirekte opfordring til alle kommende TD’s om at peppe banerne op til fest…..)
Turneringen startede med pargolf om fredagen, og her stillede 8 par op. Vinderne blev Brødrene Rasmussen (Opdrift), som gik rundt fra hvis tee i 46 kast (-11). Ingen kunne matche dette, selv om der generelt blev score godt (6 par på 49 eller mindre). Tættest kom Kenneth Eriksen og Per Nielsen (Opdrift), som gik i 47 (-10) fra gul. Derudover bød pargolf på et Ace fra Martin Terkildsen (Dinosaurs ultimate) på hul 16, gul tee.
I hovedturneringen var der i år 41 deltagere, som primært bestod af Open og Am med hhv 16 og 17 spillere. Master, Grandmaster, Women og Hygge var desværre tyndt besat med hhv 3, 1, 1 og 3 spillere….. Lidt ærgerligt, men tak til dem, der trods alt stillede op.
Hyggerækken blev vundet i sikker stil af Martin Terkildsen (Dinosaurs), som var eneste hyggespiller der gennemførte. Han endte i +2 og sluttede af med en flot 4. runde i 55 kast (rated 906).
Am-rækken bød ikke på den store spænding, idet der blev gjort rent bord af to nordmænd, som efter sigende spillere langt over niveau hele weekenden og sluttede i henholdsvis -27 og -21. Bedste dansker blev Daniel Jørgensen (Opdrift), som nuppede 3. pladsen foran Ola (Dinosaurs), med en samlet score på -15, og træder dermed ind i kampen om de øverst placeringer i DDGT. Daniel havde sin første runde på 950+ rating med en 50’er i 2. runde.
Hvis ikke det havde være for Atle og Harald, så havde top 5 i AM ligget indenfor 6 kast, men der var trods alt alligevel spænding om placeringerne, idet der var præmier til top 6.
Women blev vundet af eneste deltager, Iben (Randers), med +29. Grandmaster blev ligeledes vundet af eneste deltager, Benny (Randers), med +10, og han høstede dermed værdifulde point til DDGT, som han nu fører. Master blev sikkert vundet af Jakob Burkard (Karlebo) med -4, og han ligger nu solidt i spidsen for DDGT Master.
Openrækken var fantastisk tæt i år, og spænding var intakt hele vejen gennem turneringen. Forhåndsfarvoritterne Martin Spliid (#3 i 2012), Kristian Spliid (#1 i 2012, #2 i 2013) og Thomas Rasmussen (#2 i 2012, #1 i 2013) leverede varen og spillede solidt hele weekenden (Kristian og Martin kæmpede lidt i 3. runde med to 56’ere (rated 959)). De tre satte sig som ventet på de tre første finalepladser.
Michael Birklund (Opdrift), som må betragtes som en outsider til topplaceringerne spillede stabilt, men havde en lidt skidt 4. runde (56 kast, rated 950), som spolerede hans chancer for en finaleplads. Men godt klaret alligevel, set i lyset af, at han samtidigt administrerer discimport-shoppen under turneringen.
Turneringen bød på to overraskelser. Den første var Christian Madsen (Opdrift), som endte i -16 for turneringen, og havde 3 knivskarpe runder med rating på hhv. 989, 998 og 1009. Sidstnævnte er Christians første 1000+ runde i turneringssammenhæng. Tillykke med det, Christian! Desværre kæmpede han lidt med spillet i 3. runde, som endte med en 59’er (rated 922). Det førte til, at han missede finalen med 1 kast!
Den sidste finaleplads tilfaldte i stedet Jacob T. Jakobsen (Dinosaurs), hvilket er dette års største overraskelse. Jacob er sådan en spiller, som under træning slagter de fleste baner, men har svært ved at få det til at hænge sammen i turneringer. Det kan ses ud fra hans rating på 945. Under dette års turnering fik han det dog til at hænge sammen. Han spillede 49 (1009) – 54 (978) – 54 (971) – 54 (970), hvilket må siges at være stabilt. Godt gået, Jacob, mere af det…..
Finalen var helt utroligt spændende. Alle spillere gik de 5 huller(2-3-6-7-16XL) i 14 kast (-1), men på vidt forskellig måde. Martin satte to flotte jump-puts, men kampen om 1. pladsen var reelt set kun mellem Thomas og Kristian, som lå lige (-25) inden finalen og var 4 kast foran Martin….
En parkering af drivet fra Thomas på hul 2 og 6 og samtidige problemer for Kristian på hul 6 gjorde, at Thomas var 3 kast foran inden de to sidste huller. Hul 7 skulle vise sig, at være meget afgørende. Thomas kiksede drivet lidt, og havde et put lige udenfor 10 m, mens Kristian parkerede sit drive. Der skal lyde en tak fra TD for, hvad Thomas herefter gjorde. Han gik efter den, og missede fælt, hvilket gav et ikke nemt returput. Det kiksede han også og indkasserede en bogey. Nu var Thomas kun 1 kast foran Kristian, og TD’s drøm om, at hul 16XL skulle blive afgørende gik i opfyldelse.
Kristian parkerede sit omkring 160 meter drive, og man kan spørge, hvordan han var i stand til det under sådan et pres…… fordi han er en klassespiller, der var nød til det, for at kunne vinde. Thomas må have følt sig en anelse rystet på det tidspunkt, og hans drive viste også dette, idet det landede langt inde i buskene til venstre kort af stien. Det efterfølgende indspil var af bedre kvalitet og landede 15 m til højre for kurven (en discbredde fra OB!). Og selvfølgelig satte Thomas sit 15 m jumpput….. fordi han er en klassespiller, der var nød til det, for at kunne vinde. Kristian satte herefter sit 6-7 meter put for at fremtvinge omspil.
På første omspilshul (hul 10) lukkede Kristian festen ved at parkere drivet, og han kunne velfortjent igen kalde sig Aalborg Open Champion…..
Tak til alle fire for en flot finale, og specielt tak til Thomas for ikke at feje spændingen af banen med sikkert spil. Også tak til alle der har hjulpet før, under og efter turneringen, og tak til Mikael fra Discimport.dk for din støtte. Sidst men ikke mindst tak til alle deltagere for en fantastisk stemning under turneringen. Vi ses næste år, hvor vi er blevet nogle erfaringer rigere, og kan lave en endnu federe turnering.

TD Kristian Ensig-Karup, Aalborg Open 2014

TD Kristian Ensig-Karup, Aalborg Open 2014

Kristian Engsig-Karup

 

De fulde resultater kan ses på PDGA.com, og der kan ses billeder på DDGU’s facebook side