DM i Længdekast

Fra 2020 indføres der en ny discplin, der skal/kan afvikles sideløbende med individuelt DM i discgolf – DM i længdekast.

Der findes ikke et ‘officielt’ sæt retninglinier for denne disciplin, men vi har lånt temmeligt meget af formatet fra de uofficielle verdensmesterskaber i distance 2019 ( https://www.pdga.com/2019proworlds/field-events )

Disse er modificeret til at passe danske forhold, og der skal yderligere tages forbehold for, at selve arealet der kastes på vil have forskellig størrelse fra år til år, alt efter hvor konkurrence afvikles. Der skal dog, på samme år, være samme fysiske rammer for samtlige deltagere.

Konkurrencen afvikles på samme dag.

På tee-området vil der være mindst een station (kastezone) for kastere. Der vil være et designeret landingsområde, hvor discene skal lande. Landingsområdet skal have en bredde der gør det rimeligt let at kunne ramme inden for (de uofficielle regler fra 2019 siger 50-75 yards i bredden, for et kastefelt med 3 kastestationer). Discs der lander (rammer) uden for landingsområdet tæller ikke med, og bliver ikke målt. Hver spiller får 5 kast hver, og kaster med egne medbragte discs (man må gerne kaste med andres discs, der menes, at discs ikke vil tilgængelige til låns). Ved fodfejl mistes kastet. Hvis discen undervejs rammer en person, et dyr eller en genstand designeret af TD, før discen rammer jorden vil kastet ikke tælle og spilleren får omgående et omkast.

Enhver spotter der måtte være tilstede (1 per spiller der kan kaste samtidig) er ansvarlig for at holde øje med og markere kast for hver deres spiller. Efter hvert kast skal spotteren præcist holde øje med kastet og markere hvor discen første gang ramte jorden. Det er kun det længste kast der behøves at blive markeret. Det er kun discs der rammer inden for det designerede landingsområde der skal markeres. Når hver spiller har kastet deres 5 kast stiller spotteren sig ved det længste kast, hvorefter distancen måles fra den pågældende spillers kastezone, så vidt som muligt med laserafstandsmåler.

Når der er målt op kan den/de næste spiller(e) kaste.

Der vil som udgangspunkt blive udbudt to klasser – mænd og kvinder, og den bedste i hver række belønnes (til en start er der pokal til mande-rækken, imens kvinderækken belønnes med andre præmier). Der er naturligvis evig hæder til vinderen også i hver række.

Som udgangspunkt afvikles DM i længdekast samtidig med DM i individuelt discgolf, og man skal være registreret som deltager til DM i individuelt for at kunne deltage i DM i længdekast.

Arrangøren af DM i indivividuelt vil håndtere registrering til længdekast-konkurrencen, som ikke være koste yderligere at deltage i.