Monthly Archives: april 2022

Nyheder fra DFSU

Sæsonens første nyhedsbrev er netop sendt ud til klubberne. Hovedpunkter kan læses herunder.

Medlemstal

I skrivende stund er 1499 disc golf spillere registreret i en klub under DFSU. Dertil kommer de knap 700 ultimatespillere, der samlet hiver os over 2000 medlemmer af DFSU. Hvorfor er det vigtigt? Jo, fordi 2000 medlemmer en mindstekravet for forbund, der ønsker optagelse i DIF. Den proces er hovedbestyrelsen gået i gang med.

En undersøgelse DIF har foretaget viser desuden, at der er et markant behov for flere discgolfbaner rundt om i landet. 

Danmark mangler idrætsfsaciliteter 

Der er i øjeblikket registreret 816 aktive medlemmer af PDGA. I sidste sæson skulle vi hen i juli, før vi rundede 800, så det må siges at være godkendt.

Instruktørkursus

Årets første instruktørkursus er på plads og har åbnet for tilmelding. DFSU håber på lige så stor tilslutning som i 2021. Nu er vi endelig selvkørende på den front, hvilket glæder os meget.

Kurset foregår i på Tilst skole ved Aarhus og finder sted i weekenden d. 21. og 22. maj. Instruktør på kurset bliver Rasmus T. Jessen. Der planlægges efter at afholde endnu et kursus i efteråret på Sjælland.

Tilmelding og info findes hos DGI

Danske Amatørmesterskaber 2022

For første gang i en dansk sammenhæng bliver der afholdt et særskilt mesterskab for de bedste amatørspillere i landet. Turneringen spilles på Fredtoften i slutningen af juni og afholdes af Frisbeesport i samarbejde med Karlebo FGK. Pladserne til turneringen er, som stort set alle andre turneringer i disse tider, allerede besat. Særskilte mesterskaber for henholdvis Am- og Openfelterne ser derfor umiddelbart ud til at være på sin plads.

DFSU Danish Tour 2022
Veloverstået første afdeling – link til ÆDGK

Første afdeling af DFSU Danish Tour 2022 blev afviklet lige inden påske. ÆDGK6100 var værter for en go’ gang vind i Sønderjylland på Vojens DiscGolfPark. 

Læs mere

I kommende weekend lægger touren vejen forbi Bornholm for første gang. Det bliver spændende at se deltagernes modtagelse af en ny bane i dette selskab. Herunder er et review fra The Danish Disc Golf Guy.

Læs mere

Oprindelig skulle Svinninge have afholdt den tredje afdeling i denne sæson. Afdelingen er dog blevet erstattet med Momhøje i stedet. DFSU er super glade for, at Discgolf-Vest med kort varsel kunne træde til.

Registrering her

Euro Pro Tour

Den europæiske Pro Tour blev kickstartet i sidste weekend i Valbyparken. Stor cadeau til KFK for at levere varen på øverste hylde i Europa. For første gang blev alle runder også LIVE streamet på Disc Golf Stream. 

Gode danske placeringer fik vi også. I MPO kom Hjalte Jensen flot igen efter en beskeden start. Han sluttede på en samlet 8. plads. I hælene på ham kom den forsvarende Danmarksmester, Kristian Spliid, på en samlet 9. plads. Tredje bedste dansker var unge Sebastian Pauli på en 12. plads. I FPO opnåede Camilla Kampen en flot 3. plads.

KJ Disc fra Danmark var på banen hele weekenden, og deres dækning af runderne findes herunder

Juniorstævne

Lørdag d. 7. maj afholdes DFSU Juniorstævne i Viborg med clinic af mange-dobbelte Danmarksmester Martin Frederiksen. Det er et godt tilbud at sende ungdomsspillerne afsted til. Det er fedt at se, at der så småt er ved at komme gang i udviklingen af disc golf for ungdomsspillere.

Registrering her

Fairway Cup og LC D’am Tour

Selvom man ikke spillere med i ovenstående turneringer, så er der udover de mange klubmatcher o.l. også mulighed for at spille med på andre tours målrettet amatørspillere.

Fairwau Cup – næste afdeling er 21. maj i Aalborg

Registrering til næste Fairway Cup her (venteliste)

LC D’am Tour – næste afdeling er 7. maj i Valbyparken

Registrering til næste LC D’am Tour her

Go’ vind derude!

DSFU DT #3 flytter fra Svinninge til Momhøje

Grundet omstrukturering i foreninge bag Svinninge Disc Golf, har foreningen ikke set sig i stand til at kunne løfte et DT-arrangement, som hverken de eller spillerne kunne være tilfredse med.

Det er derfor med kort varsel, efter egentlig først helt at have aflyst en afdeling den pgl. weekend, at vi kan annoncere, at afdeling 3 af DFSU Danish Tour vil blive afhold på banen i Momhøje samme weekend.

Der arbejdes stadig på de sidste detaljer, men der er lagt op til 2x 18 huller lørdag og 1x XX huller om søndagen.

Tilmelding forventes at kunne åbne søndag d. 24. april

Følg med på tour-sitet her: https://wp.ddgu.dk/?page_id=3022

Momhøje hul 1, maj 2021. Foto: René Mikkelsen

Stage 1 af Dansk Amatør DM åbner i dag kl 20

I dag åbner Stage 1 til Dansk Amatør Mesterskab, afholdt på Fredtoften af Frisbeesport i samarbejde med KFGK.

Der kan være rift om pladserne, så sid klar kl 20 når første stage åbner. Du kan med fordel sikre dig, at du har fået fornye medlemskabet i din lokale klub, og at du er tilknyttet denne klub på discgolfmetrix før tilmelding så der ikke opstår nogen forhindringer der!

Se turneringssitet herunder: