Monthly Archives: august 2022

DFSU Dansk Mesterskab 2022 – Finale

Hold nu op hvor var det spændende… Inden finalerunderne på Eghjorten disc golf bane var der nærmest dødt løb i samtlige rækker. Den eneste spiller klart i front af sit felt var Søren Sejr Larsen, der havde hele to kast ned til nærmeste forfølger. Stemningen var helt i top. Alle ventede spændt på at de respektive lead cards gik i gang, og mon vejret ville holde tørt…?

FPO

FPO var første lead card, der blev sendt på banen. Her lå den forsvarende mester Camilla Kampen helt lige med den mange dobbelte danmarksmester, Lena Brammer Klokmose. Kun ét kast efter de to kom Ria Galleza, og allerede på første hul blev det første slag sat ind, da Lena med en par tog føringen alene. Camilla kom godt igen på hul 4, hvorefter begge spillere birdiede 4 huller i træk. På dette tidspunkt var Ria stadig med helt fremme, da hun også lavede 4 i træk, men desværre var de næste tre huller svingende for hende, og titelkampen var reduceret til to spillere. Først på hul 15 blev der slået en afgørende hul, da Camilla lavede en textbook birdie mod Lenas dobbeltbogey. Begge tog en burde på hul 16, og så havde Camilla 4 kast med to huller tilbage. Med to sikre par som afslutning, kan hun nu kalde sig tredobbelt danmarksmester – stort tillykke herfra.

MP50

De rutinerede kræfter i MP50 gik i gang som næste lead card på programmet. Søren Sejr Larsen havde to kast på de andre inden runden, og allerede på første hul trak han fra med endnu et, da han som eneste spiller i gruppen kom derfra med en birdie. Derefter tog han det med ro indtil hul 6, hvorefter han ikke så sig tilbage. En bogeyfri runde på -11 sikrede ham titlen som danmarksmester i suveræn stil. Til gengæld var der kamp om de andre topplaceringer i feltet. Claus Svane Rasmussen havde dog nogle kast at give af, men en fantastisk front 9 af Morten Sandorff (-7) betød at han ikke kunne læne sig tilbage. De 6 kast ned til Morten inden start var væk efter hul 11. Her lå de helt lige i kampen om andenpladsen. Med 4 birdies på afslutningen formåede Claus dog at holde fast i andenpladsen foran Morten. Tilykke til alle med de flotte resultater.

MP40

Debutanten Mads Sandgaard lagde ud på lead card i MP40. De tre andre på lead card kan alle kalde sig danske mestre i MP40, så det var rutinerede kræfter, han var oppe imod. Ingen af spilleren på lead card formåede at komme rigtigt godt i gang på runden, så fra chase card begyndte Peter Kofoed at kravle op i tabellen. Han endte også med at gå bedste runde for rækken med -4. Al Fleming gik næstbedste runde i par, men det var ikke nok til at sikre sejren i regulært spil. Der måtte omspil til for at finde en vinder. Her var det Al Fleming, der trak det længste strå, og han sikrede sig endnu en titel til samlingen. Mads Sandgaard holdt fast ved sin podiumplacering, hvilket må siges at være en bestået DM debut.

MPO

Hvem ville tage titlen i MPO? Den forsvarende mester, Kristian Spliid, lå i front ved start med et enkelt kast ned til danmarksmesteren fra 2020, Martin Spliid. På en delt tredjeplads lå Karl Johan Nybo sammen med Hjalte Jensen. KJ på jagt efter title nr 14 og Hjalte, som indtager duksepladsen på DFSU Danish Tour, efter sin første titel.
Akkurat som i anden runde blev der rykket fra start. Både Karl Johan og Martin tager en birdie, og så er runden i gang. Herefter blev der givet og taget i resten af runden. Mod slutningen var det dog Martin og Kristian, der skulle afgøre slagets gang. Karl Johan kunne ikke helt følge med, og Hjalte havde en rigtig uheldig 7’er på hul 12.
På hul 17 kunne Kristian hente Martin med en birdie. Det krævede dog at han satte et langt putt under stort pres. Det gjorde han, og stillingen var nu helt lige på 18. tee. Et dårligt drive fra Kristian gav dog Martin fordel, da Martins drive gav ham ca et 8m putt for sejren. Høj koncentration og Ching…lige i midten. Tillykke til Martin med DM titel nr 2.

Stor tak fra Dansk Frisbee Sport Union til alle deltagere for at levere god underholdning hele weekenden. Tak til sponsorerne der støttede klubben. Og KÆMPE tak til Eghjorten DGK og de mange frivillige.

DFSU Dansk Mesterskab 2022 – runde 2

Anden runde af DFSU DM 2022 blev akkurat så spændende, som man kunne håbe på. I alle rækker formåede flere spillere at holdes sig indenfor rækkevidde af titlen som Danmarksmester 2022.

MPO

Efter en fantomrunde i går på -12 havde Karl Johan Nybo 3 kast ned til forfølgerne, der delte andenpladsen inden dagens runde. Allerede på hul 1 hentede Martin Spliid to kast på Karl Johan. Det gave en god indikation på hvordan resten af runden kom til at foregå. Spillerne skiftedes til at føre an, men ingen formåede at trække fra. Kristian Spliid slutter runden på førstepladsen med ét kast ned til Martin Spliid og to til Hjalte Jensen og Karl Johan Nybo. Det lægger op til at blive en fantastisk afgørelse på DM 2022.

Lead Card har tee off kl 15.00.

FPO

Også i FPO er spændingen intakt inden finalerunden søndag. Inden anden runde var Camilla Kampen i front med 2, men også her skete der noget allerede på hul 1. Lena Klokmose hentede med en textbook birdie det første kast på Camilla, der dog svarede godt igen indtil hul 9, hvor Lena hentede det sidste kast. På hul 15 bragte hun sig endda i front, men en bogey på hul 16 bragte balance i regnskabet. Lige bag ved Camilla og Lena kommer Ria Galleza, der med rækkens bedste runde kun er et enkelt kast fra toppen.

Lead card tee off kl 13.15.

MP40

I toppen af MP40 blev der rusket godt rundt i stillingen i løbet af dagen, da spillerne bag ved lead card rørte på sig. Mikael Birkelund var inden dagens runde i front. Desværre var front 9 ikke god ved ham, og han slutter runden på en 3. plads med ét kast op til toppen. Al Fleming tacklede vejret rigtigt godt og styrede sikkert hjem i en runde på par. Han indtager dermed førstepladsen, som han deler med Mads Sandgaard, der spillede rækkens bedste runde på -2. Sidste mand på lead card bliver Jens Rud.

Lead card tee off kl 14.45.

MP50

Kun i MP50 skete der ingen ændringer helt i toppen. Søren Sejr Larsen har stadig føringen med to kast til nærmeste forfølger, der dog skiftede navn siden første runde. Især Sørens eagle på hul 8 viste, hvorfor han ligge, hvor han gør. Claus Svane Rasmussen gik rækkens ‘hot round’ med -6 og spillede sig op på den samlede andenplads inden finalerunden i morgen. Morten Sandorff holdt fast på sin plads på lead card, hvor de tre får selskab af Hans Peter Aggebo.

Lead card tee off kl 14.30.

Det bliver et brag af finale i morgen på Eghjorten. Det kan kun anbefales at tage turen for at se de allerbedste danske discgolfere dyste om mesterskabet i skøn natur. Og jo, det klarer helt sikkert op…

Se resultater og ratings hos PDGA

Se individuelle scores, statistik, tee tider mm på discgolfmetrix.

Se de andre 20+ videoer fra runde 2 hos DFSU Disc golf

DFSU Dansk Mesterskab 2022 – runde 1

Så er DFSU DM 2022 skudt i gang med Eghjorten disc golf bane. Vejret viste sig fra sin gode side på første dagen, så der blev vist disc golf af høj klasse i alle rækker.

I MPO kom Martin Spliid (mester 2020) godt fra land med en runde på -9. Han sad længe på føringen, men Karl Johan Nybo viste, hvor godt han kender banen og kom i hus med en (måske) banerekord på -12.

Flere “nye” spillere i DM sammenhæng var med helt fremme indtil de sidste par huller. Både Magnus Kinly og Oliver Hansen var i høj grad med i spillet om en plads på lead card i morgen.

Den forsvarende mester, Kristian Spliid, tog sit titelforsvar seriøst, og med en birdie på sidste hul slutter han på en delt 2. plads på -9.

Hjalte Jensen har vist høj klasse gennem hele sæsonen og viste at han bestemt også vil lege med på lead card. Han slutter også runden med en birdie, der også bragte ham på -9. Kan han skubbe de tidligere mestre fra tronen?

I FPO har den forsvarende mester, Camilla Kampen, taget føringen efter første runde med en score på -2. Hun er dog skarpt forfulgt af Lene Klokmose på par. Camilla ramte sine linjer i dag, hvilket gør forskellen på Eghjorten.

I MP40, hvor de rutinerede kræfter huserer, er Mikael Birkelund i front efter stabilt spil. Han har med sin score på -3 to kast ned til Al Fleming og Jens Rud. Det bliver en spændende anden runde at følge.

MP50 føres af Søren Sejr Larsen foran den nykårede danske amatørmester i rækken. Anders Wendt-Larsen kom rundt i -7, så også her er spændingen intakt med to runder tilbage af mesterskabet.

Se flere videoer fra dag 1 herunder

Se resultater og ratings hod PDGA

Følg med i runde 2 på discgolfmetrix LIVE score