DFSU Dansk Mesterskab 2022 – Finale

Hold nu op hvor var det spændende… Inden finalerunderne på Eghjorten disc golf bane var der nærmest dødt løb i samtlige rækker. Den eneste spiller klart i front af sit felt var Søren Sejr Larsen, der havde hele to kast ned til nærmeste forfølger. Stemningen var helt i top. Alle ventede spændt på at de respektive lead cards gik i gang, og mon vejret ville holde tørt…?

FPO

FPO var første lead card, der blev sendt på banen. Her lå den forsvarende mester Camilla Kampen helt lige med den mange dobbelte danmarksmester, Lena Brammer Klokmose. Kun ét kast efter de to kom Ria Galleza, og allerede på første hul blev det første slag sat ind, da Lena med en par tog føringen alene. Camilla kom godt igen på hul 4, hvorefter begge spillere birdiede 4 huller i træk. På dette tidspunkt var Ria stadig med helt fremme, da hun også lavede 4 i træk, men desværre var de næste tre huller svingende for hende, og titelkampen var reduceret til to spillere. Først på hul 15 blev der slået en afgørende hul, da Camilla lavede en textbook birdie mod Lenas dobbeltbogey. Begge tog en burde på hul 16, og så havde Camilla 4 kast med to huller tilbage. Med to sikre par som afslutning, kan hun nu kalde sig tredobbelt danmarksmester – stort tillykke herfra.

MP50

De rutinerede kræfter i MP50 gik i gang som næste lead card på programmet. Søren Sejr Larsen havde to kast på de andre inden runden, og allerede på første hul trak han fra med endnu et, da han som eneste spiller i gruppen kom derfra med en birdie. Derefter tog han det med ro indtil hul 6, hvorefter han ikke så sig tilbage. En bogeyfri runde på -11 sikrede ham titlen som danmarksmester i suveræn stil. Til gengæld var der kamp om de andre topplaceringer i feltet. Claus Svane Rasmussen havde dog nogle kast at give af, men en fantastisk front 9 af Morten Sandorff (-7) betød at han ikke kunne læne sig tilbage. De 6 kast ned til Morten inden start var væk efter hul 11. Her lå de helt lige i kampen om andenpladsen. Med 4 birdies på afslutningen formåede Claus dog at holde fast i andenpladsen foran Morten. Tilykke til alle med de flotte resultater.

MP40

Debutanten Mads Sandgaard lagde ud på lead card i MP40. De tre andre på lead card kan alle kalde sig danske mestre i MP40, så det var rutinerede kræfter, han var oppe imod. Ingen af spilleren på lead card formåede at komme rigtigt godt i gang på runden, så fra chase card begyndte Peter Kofoed at kravle op i tabellen. Han endte også med at gå bedste runde for rækken med -4. Al Fleming gik næstbedste runde i par, men det var ikke nok til at sikre sejren i regulært spil. Der måtte omspil til for at finde en vinder. Her var det Al Fleming, der trak det længste strå, og han sikrede sig endnu en titel til samlingen. Mads Sandgaard holdt fast ved sin podiumplacering, hvilket må siges at være en bestået DM debut.

MPO

Hvem ville tage titlen i MPO? Den forsvarende mester, Kristian Spliid, lå i front ved start med et enkelt kast ned til danmarksmesteren fra 2020, Martin Spliid. På en delt tredjeplads lå Karl Johan Nybo sammen med Hjalte Jensen. KJ på jagt efter title nr 14 og Hjalte, som indtager duksepladsen på DFSU Danish Tour, efter sin første titel.
Akkurat som i anden runde blev der rykket fra start. Både Karl Johan og Martin tager en birdie, og så er runden i gang. Herefter blev der givet og taget i resten af runden. Mod slutningen var det dog Martin og Kristian, der skulle afgøre slagets gang. Karl Johan kunne ikke helt følge med, og Hjalte havde en rigtig uheldig 7’er på hul 12.
På hul 17 kunne Kristian hente Martin med en birdie. Det krævede dog at han satte et langt putt under stort pres. Det gjorde han, og stillingen var nu helt lige på 18. tee. Et dårligt drive fra Kristian gav dog Martin fordel, da Martins drive gav ham ca et 8m putt for sejren. Høj koncentration og Ching…lige i midten. Tillykke til Martin med DM titel nr 2.

Stor tak fra Dansk Frisbee Sport Union til alle deltagere for at levere god underholdning hele weekenden. Tak til sponsorerne der støttede klubben. Og KÆMPE tak til Eghjorten DGK og de mange frivillige.