Category Archives: Nyheder

TD-seminar i Momhøje 2. oktober

DFSU og Discgolf-Vest inviterer jer til en samling for formænd (eller andre klubledere) og TD’er i Momhøje d. 2. oktober.

Formålet er, at samle jer formænd og erfarne TD’er i to grupper, som kan tage aktuelle problemstillinger op, og spare med hinanden og skabe et netværk, hvor vi kan drage nytte af hinanden.

Der vil blive forskellige emner taget op, og vi henter nogle mennesker ind til at fortælle og holde oplæg, som vi så kan tage en snak ud fra.

Første gang er det en fælles samling, hvor vi drøfter fremtidens møder og formen, og så holder Lars Lau et oplæg omkring det at afholde store turneringer. Hvornår går han i gang med forberedelser, hvad skal der tænkes på uden om turneringen, og hvordan tænkes klub og TD samarbejdet gjort?

Derefter tager vi en runde på vores bane, hvor vi deles i grupper, og til slut skal der snakkkes lidt videre om tanker og ideer.

Karsten Iversen bliver forbindelsen til DFSU disc golf specialudvalget.

På dagen vil formanden for DFSU, Dennis Thygesen, også kort informere om hovedbestyrelsens arbejde.

Samlingen er gratis at deltage i, og vi sørger for lokaler og mad samt drikkevarer.

Seneste tilmelding 18. september ved mail til karsten@ddgu.dk eller ki@discgolf-vest.dk)

DFSU Dansk Mesterskab 2022 – Finale

Hold nu op hvor var det spændende… Inden finalerunderne på Eghjorten disc golf bane var der nærmest dødt løb i samtlige rækker. Den eneste spiller klart i front af sit felt var Søren Sejr Larsen, der havde hele to kast ned til nærmeste forfølger. Stemningen var helt i top. Alle ventede spændt på at de respektive lead cards gik i gang, og mon vejret ville holde tørt…?

FPO

FPO var første lead card, der blev sendt på banen. Her lå den forsvarende mester Camilla Kampen helt lige med den mange dobbelte danmarksmester, Lena Brammer Klokmose. Kun ét kast efter de to kom Ria Galleza, og allerede på første hul blev det første slag sat ind, da Lena med en par tog føringen alene. Camilla kom godt igen på hul 4, hvorefter begge spillere birdiede 4 huller i træk. På dette tidspunkt var Ria stadig med helt fremme, da hun også lavede 4 i træk, men desværre var de næste tre huller svingende for hende, og titelkampen var reduceret til to spillere. Først på hul 15 blev der slået en afgørende hul, da Camilla lavede en textbook birdie mod Lenas dobbeltbogey. Begge tog en burde på hul 16, og så havde Camilla 4 kast med to huller tilbage. Med to sikre par som afslutning, kan hun nu kalde sig tredobbelt danmarksmester – stort tillykke herfra.

MP50

De rutinerede kræfter i MP50 gik i gang som næste lead card på programmet. Søren Sejr Larsen havde to kast på de andre inden runden, og allerede på første hul trak han fra med endnu et, da han som eneste spiller i gruppen kom derfra med en birdie. Derefter tog han det med ro indtil hul 6, hvorefter han ikke så sig tilbage. En bogeyfri runde på -11 sikrede ham titlen som danmarksmester i suveræn stil. Til gengæld var der kamp om de andre topplaceringer i feltet. Claus Svane Rasmussen havde dog nogle kast at give af, men en fantastisk front 9 af Morten Sandorff (-7) betød at han ikke kunne læne sig tilbage. De 6 kast ned til Morten inden start var væk efter hul 11. Her lå de helt lige i kampen om andenpladsen. Med 4 birdies på afslutningen formåede Claus dog at holde fast i andenpladsen foran Morten. Tilykke til alle med de flotte resultater.

MP40

Debutanten Mads Sandgaard lagde ud på lead card i MP40. De tre andre på lead card kan alle kalde sig danske mestre i MP40, så det var rutinerede kræfter, han var oppe imod. Ingen af spilleren på lead card formåede at komme rigtigt godt i gang på runden, så fra chase card begyndte Peter Kofoed at kravle op i tabellen. Han endte også med at gå bedste runde for rækken med -4. Al Fleming gik næstbedste runde i par, men det var ikke nok til at sikre sejren i regulært spil. Der måtte omspil til for at finde en vinder. Her var det Al Fleming, der trak det længste strå, og han sikrede sig endnu en titel til samlingen. Mads Sandgaard holdt fast ved sin podiumplacering, hvilket må siges at være en bestået DM debut.

MPO

Hvem ville tage titlen i MPO? Den forsvarende mester, Kristian Spliid, lå i front ved start med et enkelt kast ned til danmarksmesteren fra 2020, Martin Spliid. På en delt tredjeplads lå Karl Johan Nybo sammen med Hjalte Jensen. KJ på jagt efter title nr 14 og Hjalte, som indtager duksepladsen på DFSU Danish Tour, efter sin første titel.
Akkurat som i anden runde blev der rykket fra start. Både Karl Johan og Martin tager en birdie, og så er runden i gang. Herefter blev der givet og taget i resten af runden. Mod slutningen var det dog Martin og Kristian, der skulle afgøre slagets gang. Karl Johan kunne ikke helt følge med, og Hjalte havde en rigtig uheldig 7’er på hul 12.
På hul 17 kunne Kristian hente Martin med en birdie. Det krævede dog at han satte et langt putt under stort pres. Det gjorde han, og stillingen var nu helt lige på 18. tee. Et dårligt drive fra Kristian gav dog Martin fordel, da Martins drive gav ham ca et 8m putt for sejren. Høj koncentration og Ching…lige i midten. Tillykke til Martin med DM titel nr 2.

Stor tak fra Dansk Frisbee Sport Union til alle deltagere for at levere god underholdning hele weekenden. Tak til sponsorerne der støttede klubben. Og KÆMPE tak til Eghjorten DGK og de mange frivillige.

DFSU Dansk Mesterskab 2022 – runde 2

Anden runde af DFSU DM 2022 blev akkurat så spændende, som man kunne håbe på. I alle rækker formåede flere spillere at holdes sig indenfor rækkevidde af titlen som Danmarksmester 2022.

MPO

Efter en fantomrunde i går på -12 havde Karl Johan Nybo 3 kast ned til forfølgerne, der delte andenpladsen inden dagens runde. Allerede på hul 1 hentede Martin Spliid to kast på Karl Johan. Det gave en god indikation på hvordan resten af runden kom til at foregå. Spillerne skiftedes til at føre an, men ingen formåede at trække fra. Kristian Spliid slutter runden på førstepladsen med ét kast ned til Martin Spliid og to til Hjalte Jensen og Karl Johan Nybo. Det lægger op til at blive en fantastisk afgørelse på DM 2022.

Lead Card har tee off kl 15.00.

FPO

Også i FPO er spændingen intakt inden finalerunden søndag. Inden anden runde var Camilla Kampen i front med 2, men også her skete der noget allerede på hul 1. Lena Klokmose hentede med en textbook birdie det første kast på Camilla, der dog svarede godt igen indtil hul 9, hvor Lena hentede det sidste kast. På hul 15 bragte hun sig endda i front, men en bogey på hul 16 bragte balance i regnskabet. Lige bag ved Camilla og Lena kommer Ria Galleza, der med rækkens bedste runde kun er et enkelt kast fra toppen.

Lead card tee off kl 13.15.

MP40

I toppen af MP40 blev der rusket godt rundt i stillingen i løbet af dagen, da spillerne bag ved lead card rørte på sig. Mikael Birkelund var inden dagens runde i front. Desværre var front 9 ikke god ved ham, og han slutter runden på en 3. plads med ét kast op til toppen. Al Fleming tacklede vejret rigtigt godt og styrede sikkert hjem i en runde på par. Han indtager dermed førstepladsen, som han deler med Mads Sandgaard, der spillede rækkens bedste runde på -2. Sidste mand på lead card bliver Jens Rud.

Lead card tee off kl 14.45.

MP50

Kun i MP50 skete der ingen ændringer helt i toppen. Søren Sejr Larsen har stadig føringen med to kast til nærmeste forfølger, der dog skiftede navn siden første runde. Især Sørens eagle på hul 8 viste, hvorfor han ligge, hvor han gør. Claus Svane Rasmussen gik rækkens ‘hot round’ med -6 og spillede sig op på den samlede andenplads inden finalerunden i morgen. Morten Sandorff holdt fast på sin plads på lead card, hvor de tre får selskab af Hans Peter Aggebo.

Lead card tee off kl 14.30.

Det bliver et brag af finale i morgen på Eghjorten. Det kan kun anbefales at tage turen for at se de allerbedste danske discgolfere dyste om mesterskabet i skøn natur. Og jo, det klarer helt sikkert op…

Se resultater og ratings hos PDGA

Se individuelle scores, statistik, tee tider mm på discgolfmetrix.

Se de andre 20+ videoer fra runde 2 hos DFSU Disc golf

DFSU Dansk Mesterskab 2022 – runde 1

Så er DFSU DM 2022 skudt i gang med Eghjorten disc golf bane. Vejret viste sig fra sin gode side på første dagen, så der blev vist disc golf af høj klasse i alle rækker.

I MPO kom Martin Spliid (mester 2020) godt fra land med en runde på -9. Han sad længe på føringen, men Karl Johan Nybo viste, hvor godt han kender banen og kom i hus med en (måske) banerekord på -12.

Flere “nye” spillere i DM sammenhæng var med helt fremme indtil de sidste par huller. Både Magnus Kinly og Oliver Hansen var i høj grad med i spillet om en plads på lead card i morgen.

Den forsvarende mester, Kristian Spliid, tog sit titelforsvar seriøst, og med en birdie på sidste hul slutter han på en delt 2. plads på -9.

Hjalte Jensen har vist høj klasse gennem hele sæsonen og viste at han bestemt også vil lege med på lead card. Han slutter også runden med en birdie, der også bragte ham på -9. Kan han skubbe de tidligere mestre fra tronen?

I FPO har den forsvarende mester, Camilla Kampen, taget føringen efter første runde med en score på -2. Hun er dog skarpt forfulgt af Lene Klokmose på par. Camilla ramte sine linjer i dag, hvilket gør forskellen på Eghjorten.

I MP40, hvor de rutinerede kræfter huserer, er Mikael Birkelund i front efter stabilt spil. Han har med sin score på -3 to kast ned til Al Fleming og Jens Rud. Det bliver en spændende anden runde at følge.

MP50 føres af Søren Sejr Larsen foran den nykårede danske amatørmester i rækken. Anders Wendt-Larsen kom rundt i -7, så også her er spændingen intakt med to runder tilbage af mesterskabet.

Se flere videoer fra dag 1 herunder

Se resultater og ratings hod PDGA

Følg med i runde 2 på discgolfmetrix LIVE score

DFSU Danske Amatørmesterskaber

For første gang blev der spillet et Danmarksmesterskab udelukkende for amatørrækkerne. (Openrækkerne spiller til august). Opdelingen af Open og Am må siges at være på sin plads, da et fyldt spillerfelt indtog Fredtoften i Kokkedal sidste i weekenden.

Foto: Frisbeesport

Turneringen blev afholdt af Frisbeesport i samarbejde med Karlebo FGK. Der var 124 spillere tilmeldt i 9 forskellige rækker. Det var især yderst positivt at se to juniorrækker repræsenteret ved turneringen. MPO’erne kan godt begynde at kigge sig over skulderen.

Der skal lyde et stort tillykke til de nykårede mestre.

Dansk mester – MA1
Nicolai Bono Michaelsen

Dansk mester – FA1
Ria Galleza Hornby

Dansk mester – MA40
Michael Singertat

Dansk mester – FA40
Alette Vissing

Dansk mester – MA50
Anders Wendt-Larsen

Dansk mester – MA2
Sebastian Nøhr

Dansk mester – MA3
Saul Hardman

Dansk mester – MJ18
Hugo Toft

Dansk mester – MJ15
Magnus Bisgaard Rasmussen

Stor tak til Frisbeesport og Karlebo FGK for at levere et brag af turnering. Overliggeren er sat højt fra starten på DFSU Danske Amatørmesterskaber. Tak for arbejdet.

Foto: Frisbeesport

Invitation til 60+ DM på Fredtoften

Karlebo FGK inviterer til de officielle Danmarksmesterskaber for spillere i 60+ rækkerne. Det foregår onsdag d. 10. august på Fredtoften i Kokkedal.

Foto: Klaus K, Foursquare.com

Turneringen er for alle spillere, som er medlem af en klub, der er medlem af DFSU og er født i år 1962 eller
tidligere! Rækkerne opdeles ikke i professionelle/amatør spillere (endnu).


Vi håber at kunne inddele spillerfeltet i 60+, 65+, 70+, 75+, 80+ mm. hvis nødvendigt. Men det vil afhænge
af deltagerfeltet. Der skal være minimum 2 spillere i en række, for at vi kan gøre den officiel!

DFSU Sjællandske Mesterskaber 2022 Sorø

På en dag, der der startede regnfuldt, stillede 85 spillere op til de Sjællandske Mesterskaber i Sorø, for første gang på den nye bane på Topshøjvej.

Vinden ruskede fra morgenstunden, og det kunne ses på scores over hele feltet, hvor kun de aller bedste formåede at holde første runde under par – hot round fra både hvid og gul var 5 under par, af henholdsvis Ashton Gade i MPO og Carsten Larssen i MP0.

I anden runde virkede det som om flere havde fået styr på deres spil, imens toppen mere koncentrerede sig om, at holde deres positioner stabilt og holde konkurrence fra pinden.

Det blev til flere spændende infights, specielt i MPO, hvor Philip Hee bl.a. med et flot ace på hul 5 og en solid stribe birdies på midten af runden fik spillet sig op til en snæver førsteplads, lige foran Ashton Gade.

Ashton kom dog stærkt igen og to sejren på de 3 sidste huller, og endte med eet kast ned til Philip på 2. pladsen.

Kun 5 kast efter Ashton finder vi Martin Spliid og Albert Hytten på en delt 3. plads.

Værd at bemærke er, at der til dette års SM godt nok kun var een Junior repræsenteret, men til gengæld var der hele 8 kvinder, fordelt ligelidt over FPO og FA1 – det tyder på en god fremtid for kvinder i dansk disc golf!

herunder findes billeder, snappet fra video optaget under præmieoverrækkelsen.

Resultater kan ses på metrix her: https://discgolfmetrix.com/2145943 og PDGA ratings findes her: https://www.pdga.com/tour/event/60370

Tak til TD, Steffen Rise Andersen, for igen i år at påtage sig opgave med at køre SM.

Nye instruktører

Nye DFSU disc golf instruktører

I weekenden blev 10 nye DFSU disc golf instruktører udklækket i Tilst. Tak til alle deltagere for det store engagement. Det får klubberne god gavn af i fremtiden.

Der skal også lyde en stor tak til DGK Opdrift, der havde sørget for faciliteterne for weekenden.

Sidts skal der selvfølgelig lyde en kæmpe tak til Rasmus T. Jessen, der sørgede for at alle deltagere fik et grundigt fundament at arbejde videre med, hvadenten man skal instruere skoleklasser, polterabender eller klubtræningen. Rasmus’s høje faglighed gjorde også, at alle gik hjem med en dybere forståelse for de basale kasteteknikker.

Tillykke de nyuddannede instruktører.

Instruktør 1 arrangeres af DFSU i samarbejde med DGI Nordsjælland.

Nyheder fra DFSU

Sæsonens første nyhedsbrev er netop sendt ud til klubberne. Hovedpunkter kan læses herunder.

Medlemstal

I skrivende stund er 1499 disc golf spillere registreret i en klub under DFSU. Dertil kommer de knap 700 ultimatespillere, der samlet hiver os over 2000 medlemmer af DFSU. Hvorfor er det vigtigt? Jo, fordi 2000 medlemmer en mindstekravet for forbund, der ønsker optagelse i DIF. Den proces er hovedbestyrelsen gået i gang med.

En undersøgelse DIF har foretaget viser desuden, at der er et markant behov for flere discgolfbaner rundt om i landet. 

Danmark mangler idrætsfsaciliteter 

Der er i øjeblikket registreret 816 aktive medlemmer af PDGA. I sidste sæson skulle vi hen i juli, før vi rundede 800, så det må siges at være godkendt.

Instruktørkursus

Årets første instruktørkursus er på plads og har åbnet for tilmelding. DFSU håber på lige så stor tilslutning som i 2021. Nu er vi endelig selvkørende på den front, hvilket glæder os meget.

Kurset foregår i på Tilst skole ved Aarhus og finder sted i weekenden d. 21. og 22. maj. Instruktør på kurset bliver Rasmus T. Jessen. Der planlægges efter at afholde endnu et kursus i efteråret på Sjælland.

Tilmelding og info findes hos DGI

Danske Amatørmesterskaber 2022

For første gang i en dansk sammenhæng bliver der afholdt et særskilt mesterskab for de bedste amatørspillere i landet. Turneringen spilles på Fredtoften i slutningen af juni og afholdes af Frisbeesport i samarbejde med Karlebo FGK. Pladserne til turneringen er, som stort set alle andre turneringer i disse tider, allerede besat. Særskilte mesterskaber for henholdvis Am- og Openfelterne ser derfor umiddelbart ud til at være på sin plads.

DFSU Danish Tour 2022
Veloverstået første afdeling – link til ÆDGK

Første afdeling af DFSU Danish Tour 2022 blev afviklet lige inden påske. ÆDGK6100 var værter for en go’ gang vind i Sønderjylland på Vojens DiscGolfPark. 

Læs mere

I kommende weekend lægger touren vejen forbi Bornholm for første gang. Det bliver spændende at se deltagernes modtagelse af en ny bane i dette selskab. Herunder er et review fra The Danish Disc Golf Guy.

Læs mere

Oprindelig skulle Svinninge have afholdt den tredje afdeling i denne sæson. Afdelingen er dog blevet erstattet med Momhøje i stedet. DFSU er super glade for, at Discgolf-Vest med kort varsel kunne træde til.

Registrering her

Euro Pro Tour

Den europæiske Pro Tour blev kickstartet i sidste weekend i Valbyparken. Stor cadeau til KFK for at levere varen på øverste hylde i Europa. For første gang blev alle runder også LIVE streamet på Disc Golf Stream. 

Gode danske placeringer fik vi også. I MPO kom Hjalte Jensen flot igen efter en beskeden start. Han sluttede på en samlet 8. plads. I hælene på ham kom den forsvarende Danmarksmester, Kristian Spliid, på en samlet 9. plads. Tredje bedste dansker var unge Sebastian Pauli på en 12. plads. I FPO opnåede Camilla Kampen en flot 3. plads.

KJ Disc fra Danmark var på banen hele weekenden, og deres dækning af runderne findes herunder

Juniorstævne

Lørdag d. 7. maj afholdes DFSU Juniorstævne i Viborg med clinic af mange-dobbelte Danmarksmester Martin Frederiksen. Det er et godt tilbud at sende ungdomsspillerne afsted til. Det er fedt at se, at der så småt er ved at komme gang i udviklingen af disc golf for ungdomsspillere.

Registrering her

Fairway Cup og LC D’am Tour

Selvom man ikke spillere med i ovenstående turneringer, så er der udover de mange klubmatcher o.l. også mulighed for at spille med på andre tours målrettet amatørspillere.

Fairwau Cup – næste afdeling er 21. maj i Aalborg

Registrering til næste Fairway Cup her (venteliste)

LC D’am Tour – næste afdeling er 7. maj i Valbyparken

Registrering til næste LC D’am Tour her

Go’ vind derude!

« Older Entries