Spil Disc golf

Hvad er disc golf?
Generelt kan disc golf bedst betegnes som en afart af traditionel golf, hvor golfkøllen og golfkuglen erstattes med en specialdesignet frisbee – golfdiscen, og selve hullet erstattes med en specialdesignet disc golf kurv. Det gælder så om at kaste golfdiscen ned i kurven på færrest mulige kast.

Se bl.a denne video for at få en ide hvad disc golf er.

Der er stigende antal disc golf baner i Danmark, hvoraf kun nogle få er betalingsbaner.

For yderligere information se sektionen om Disc golf baner her på sitet eller gå direkte til Professional Disc Golf associations Course Directory, der indeholder en komplet oversigt over banerne – du finder den ved at klikke her.

Kulturen i disc golf
Hvordan opfører man sig, når man spiller disc golf, hvad er moralkodeks, og hvordan respekterer vi hinanden og naturen på den bedste måde, så der er plads til alle? Det handler om, at den enkelte skal føle sig som en del af disc golfens verden, det handler om at give, om at ingen er for gode til at hjælpe andre, og i særdeleshed handler det om, at være imødekommende overfor nye spillere eller dem, som er på vej til at blive nye spillere. Det kan for eksempel være vejledning og hjælp til teknik, råd om hvordan et hul kan spilles, invitation til at være med på en runde eller lignende.

De kulturelle mønstre i disc golf handler i bund og grund om den enkeltes identitetsfølelse, om at åbne armene og ikke mindst om at give plads. Det skal være en god og sjov oplevelse at spille, så en stemning, hvor alle for eksempel hjælper til med at finde en bortkommen disc, roser et godt kast eller generelt opmuntrer til at spille igennem, bliver essensen af de kulturelle værdier, så der er overskud til at give selvtillid til den enkelte spiller, der måske står og ikke selv mener, han eller hun kan, for selvfølgelig kan de det.

Men det handler også om at skabe positive rammer omkring sporten og skabe en god stemning, så der er grobund for, at der kan opstå et fællesskab med plads til den enkeltes behov samt individuelle forskel, såvel personlige som disc golf tekniske. Ingen skal føle sig fremmede, men i stedet velkomne.

Disc golf er således for alle – for sjov, for alvor, for hygge og konkurrence. Præget af fairplay og store grader af frihed og åbenhed. Man tæller selv sin score og tages man i snyd, kan det medføre bortvisning, lige så vel som en dårlig opførsel, brug af ulovlige stoffer på banen med mere medfører bortvisning.