Danske mestre kåret i Aalborg

Finalerunderne blev lige nøjagtigt så spændende som man havde håbet. Der blev rykket rundt i placeringerne på de forskellige lead cards, og det blev endda til en enkelt podiumplacering til en spiller fra chase card. Godt vejr og et fantastisk publikum gjorde afslutningen på årets DM helt speciel.

Rasmus T. Jessen efter et birdieputt på hul 16

Hjalte Jensen havde et komfortabelt forspring til de nærmeste forfølgere i MPO, men en DM finalerunde gør vel de fleste spillere en smule nervøse. Han kom dog super fra start med 6 birdies på de første 7 huller, men herefter gik maskinen en smule i tomgang. Samtidigt begyndte de andre at røre på sig, hvor især KJ Nybo fandt storspillet frem, men desværre for ham, var det for sent. På de andre kort skete der dog også ting og sager. Toke Kyed spillede dagens bedste runde (sammen med KJ Nybo) på -9 og lå kortvarigt med helt fremme. Lokale Mark Mejer ville også være med, og med en runde på -8 spillede han sig tre placeringer frem i tabellen til en flot 3. plads. Helt i toppen holdt Hjalte Jensen fast ved sin førsteplads, og kunne nyde turen op ad sidste fairway foran et fantastisk publikum. Stort tillykke til Hjalte med sit første mesterskab.
Se afslutningen herunder. Finalerunden kommer i sin helhed på KJ Disc snarest.

MPO: Mark Mejer, Hjalte Jensen og Karl Johan Nybo

I FPO havde den forsvarende mester Camilla Kampen henholdvis 3 og 6 kast ned til hjemmebanefavoritterne Lena Brammer og Sabine Jåtog. Længe så det ud til at denne rækkefølge ville holde, men omkring midtvejs i runden skruede Lena op for tempoet. Med en imponerende finalerunde i -7 (970 rated) kan Lena igen kalde sig dansk mester i disc golf. Selvom Lena kunne nyde turen på hul 18 var der intens kamp om de to sidste podiumplaceringer. Her var det Sabine Påtog, der med en flot birdie på sidste hul sikrede sig 2. pladsen foran Camilla Kampen. Stort tillykke med titlen til Lena, der lod følelserne få frit løb efter sidste putt.
Se afslutningen herunder.

FPO: Lena Brammer og Sabine Jåtog

De unge rutinerede i MP40 lå helt lige i toppen, hvor Jacob T. Jakobsen og Jens Rud førte med 4 kast til Robin Felthaus på 3. pladsen. Robin lå i front efter første runde, men runde to var ikke god ved ham, så han var klar på at angribe hullerne i finalen. Det bølgede frem og tilbage hele runden og på sidste hul var det nærmest helt lige i toppen. Jacob havde ét kast ned til Robin, men på afslutningshullet kan alt ske med både en dobbelt Mando og hazard lige inden kurven. Begge spillere havde gode drives på det lange par 5 hul, og Jacob måtte beslutte sig på tredjekastet om han ville gå efter sejren. Det ville han! Disken sneg sig akkurat op på den rigtige side af hazardzonen til et kort putt for birdie. Robin var tvunget til at følge trop, men uheldigvis landede han i hazardzonen, og så kunne Jacob blot vente på at putte discen i kurven som dansk mester i MP40. Jens Rud holdt fast ved den sidste podiumplacering. Stort tillykke til Jacob T. Jakobsen med sejren i MP40.
Se afslutningen herunder.

MP40: Jens Rud, Jacob T. Jakobsen og Robin Felthaus

Den allermest spændende afslutning skulle findes i MP50, hvor hele tre spillere lå inden for ét kast efter 53 huller. Al Fleming og Tom Mathiesen lå lige i toppen skarpt forfulgt af Stefan Sørensen. De tre fulgtes ad på hul 18 indtil deres 3. kast, hvor Tom og Stefan begge måtte se deres discs blive pillet inden de nåede forbi hazardzonen. Al derimod kunne efter et super 2. kast let lægge sin disc op til kurven for en let birdie som afslutning. Hullet endte med at både Tom og Stefan tog par, og Al kunne lade sig hylde som dansk mester i MP50 – stort tillykke med titlen til ham.
Se afslutningen herunder.

MP50: Stefan Sørensen, Al Fleming og Tom Mathiesen

Der skal fra DFSU Disc Golf lyde en kæmpe tak til Aalborg Dinosaurs for endnu en velorganiseret turnering. Som altid havde TD, Kristian Engsig, og tropperne fuldstændigt styr på begivenhedernes gang. Han påstår selv, at det var sidste turnering som TD, men vi får se… Hvorfor stoppe med noget man er så god til? Tak til alle Dino’er for en fed bane og et super set-up.

TD – Kristian Engsig