Ændring på DDGU Danish Tour presented by Lat64

Tilmeldingen til årets første DDGU Danish Tour presented by Lat64 har resulteret i en væsentlig ændring i udbuddet af rækker. Tour-udvalget i DDGU var inden tilmeldingen skeptiske mht rækker udbudt på touren i år. Da interessen for turneringer er eksploderet, var vi nervøse for, om det overhovedet gav mening at tilbyde MA3. Baseret på tilmeldingerne til første afdeling, må vi sande at tiden er kommet til at trække en streg i sandet.

DDGU Danish Tour vil IKKE tilbyde MA3 på de resterende afdelinger af touren og fremadrettet.

Vi vil gerne at DDGU Danish Tour udvikler sig til at blive turneringerne med det højeste niveau i Danmark, hvorfor vi fremadrettet kun tilbyder de bedste rækker. Altså open-rækkerne og de bedste amatør-rækker (MA1 og FA1). Potentielt ender vi med en række, der kun kan tilbydes i enkelte turneringer på touren, og hvor den samlede stilling derfor afhænger af, hvor mange tilmeldte de andre rækker har, og hvor hurtigt man var på tasterne. Dette er ikke holdbart, hvorfor vi vælger at lade rækken udgå. Vi er opmærksomme på, at beslutningen kommer sent, da tilmeldingen allerede er fyldt til første afdeling af touren. Vi beklager selvfølgelig overfor de få ramte i MA3. 

En anden grund til at tage MA3 ud af DDGU Danish Tour er, at der er så mange andre tilbud til netop denne målgruppe. Hvordan DDGU så bedst støtter op omkring amatørturneringer og -tours er et fokuspunkt i den kommende tid for bestyrelsen. I den forbindelse vil vi meget gerne have input fra medlemmerne, så vi i fællesskab kan skabe et solidt turneringsfundament for alle målgrupper. Men vi må erkende, at tiden, hvor turneringer var for alle, ikke længere er en realistisk målsætning. Vi skal turde at være specifikke ift, hvem vi laver turneringer for. Sålænge der samlet set er tilbud til alle.

Tour-udvalget håber på forståelse for beslutningen.