Disc golfens historie

Disc golf sporten i Danmark er i dag organiseret under Dansk Disc Golf Union. Det har dog ikke altid været sådan. I denne forbindelse kan det nævnes, at sporten tidligere var organiseret under Dansk Frisbee Sport Union, men at den i januar 2008 løsrev sig og blev selvstændig under netop Dansk Disc Golf Union. Introduktionen af sporten i Danmark skete i slutningen af 1975 kort tid efter, at amerikaneren Ed Headrick havde opfundet disc golf kurven.

Omkring det første officielle Danske Mesterskab i Disc Golf kan det siges, at det blev afholdt under Dansk Frisbee Sport Union i 1980. I starten spillede man med traditionelle frisbee’s, de samme frisbee’s, som også blev brugt til at lege med på stranden, og det var først i 1983, at den første specialdesignede golfdisc kom på markedet.

At en frisbee er noget, man blot leger med på stranden, er den dag i dag stadig den generelle danske overbevisning; en overbevisning, Dansk Disc Golf Union gerne vil medvirke til at begrave, så disc golf også i Danmark i fremtiden vil blive set på ligesom, man flere steder i udlandet ser på den – som værende en anerkendt, selvstændig og professionel sportsgren, der kan dyrkes på lige fod med for eksempel golf, tennis eller badminton.