Tildeling af Wild Cards til DM

Alle de 80 regulære pladser til DM i Aalborg d. 12.-13. september blev revet væk samme dag som tilmeldingen åbnede, og alt tyder derfor på at vi for første gang for et fuldstændigt udsolgt DM. Det er naturligvis rigtigt glædeligt, men samtidig også rigtigt ærgerligt for dem der havde regnet med at spille, og som alle andre ikke havde forudset hvor hurtigt det ville gå. Der er dog stadig 10 pladser i turneringen som uddeles som Wild Cards. Tournament Director Kristian Engsig-Karup har sendt følgende retningslinjer for hvordan han har tænkt sig at uddele de 10 wild cards. På grund af den store tilslutning er det også vigtigt at melde afbud i så god tid som muligt, hvis du alligevel skulle blive forhindret i at deltage.

Det er jo glædeligt, at de første 80 DM pladser er besat på en dag. Det betyder, at wildcards skal fordeles blandt de kommende tilmeldinger. Det er undertegnede, der, som TD, beslutter og samtidigt tager det fulde ansvar for valget af wildcard-spillere. For at mindske forvirringen og eventuelt følelsen af uretfærdig behandling, så vil jeg lige informere om, hvad kriterierne for at få et wildcard er til denne turnering.

  1. Tyndt besatte rækker – Junior- og Women- er sikrede et wildcard, idet der generelt er mangel på spillere i disse rækker i DK.
    Grandmaster har pt kun 3 spillere, og derfor vil de første 2 grandmaster på ventelisten få et wildcard, så de forhåbentligt kan fylde en 5-mands gruppe.
  2. Contender – Hvis det vurderes, at en spiller har gode muligheder for en top 3 placering i sin række, vil det kunne udløse et wildcard. Der skal dog være tale om en vaskeægte contender, som tidligere har lavet topplaceringer.

Hvis der ikke er 10 spillere der opfylder de to første kriterier, vil følgende ting blive vægtet:

  • Spillerniveau – Spilleren har i enten match eller turneringssammenhæng vist et niveau, der giver anledning til at forvente, at spilleren vil kunne drille de bedste på en god dag.
  • God disc golf karma – Spilleren er en aktiv del af at fremme sporten i sin lokale klub eller på landsplan. Klubaktivitet kan både være praktisk/administrativt arbejde i klubben og aktiv deltagelse i klubaktiviteter, som eksempelvis match og træning.
  • Tourspiller – Antallet af turnerings-deltagelser af spilleren på Prodiscus Tour 2015.

Nogle af kriterierne er en anelse subjektive, og da jeg sandsynligvis ikke kender alle spillere på ventelisten, vil jeg rådføre mig med formænd og folk med fingeren på pulsen i de respektive klubber, hvis jeg er i tvivl.

Hvis det vurderes, at en spiller opfylder kriterie 1 eller 2 vil spilleren blive tildelt et Wildcard med det samme. De resterende wildcards (hvis der er flere) vil blive fordelt søndag d. 16. august. Der er 2 uger til denne dato, og jeg mener, at folk til den tid har haft en fair chance for at tilmelde sig.

Efterfølgende tilmeldinger vil komme på venteliste til turneringen, uanset hvordan de vurderes ift. ovenstående. Spillere på ventelisten vil blive ”prikket på skulderen” af mig, hvis der skulle blive en plads. Hvem jeg prikker, vil blive bestemt på baggrund af de samme overvejelser, som wildcards.

Hvis du finder overstående uretfærdigt, så vær sød ikke at starte en Face Book debat, men skriv i stedet til mig personligt. Hvis flere skriver det samme, vil jeg overveje, at tage det til efterretning.

 

Tak for den fantastiske tilslutning!

 

Med venlig hilsen og god vind

 

Kristian Engsig-Karup