Martin Frederiksen optaget i Disc Golf Hall of Fame

 

Martin Frederiksen, optaget i DGHOF 2021. Billede: Martin Frederiksen

Martin Frederiksen, optaget i DGHOF 2021. Billede: Martin Frederiksen

Hvad har Steady Ed Headrick, Ken Climo og Danmarks helt egen Martin Frederiksen til fælles?

De er alle optaget i Disc Golf Hall of Fame (DGHOF).

Sammenligningen mellem de tre er måske ikke helt fair, da Martin Frederiksen både var med til at skabe de første disc golf faciliteter OG vandt en hulens masse mesterskaber.
Fra vores lille andedams synspunkt er Martin umulig at komme udenom, når talen falder på toneangivende personer i sporten dengang og nu. Herfra set er det derfor oplagt, at DGHOF kiggede mod Danmark i 2021.

Baggrund
DGHOF er en selvstændig organisation, der søger at præservere historien om discgolf, bl.a. gennem hvert år at optage en eller flere personer, der på sin vis har bidraget helt særligt til sporten gennem udvikling, promovering, lederskab  og/eller udvist særligt sportsmanship –  og har bidraget til sporten med en passion langt ud over personlig vinding og har været i aktiv tjeneste i sporten i over 15 år.

Martin Frederiksen er optaget på baggrund at sit virke for at fremme disc golf i Danmark og Europa gennem fire årtier.
Han var en medvirkende faktor til etableringen af de allerførste disc golf baner i danmark i 1980’erne. Mange baner er kommet til listen gennem årene, senest udviklingen af Grimhøj-banen i Skjoldhøjkilen i Aarhus.
Dertil var han en aktiv del af etableringen af en disc golf Eurotour.
Han har desuden gennem en lang årrække også bidraget til sporten ved at dokumentere sporten gennem billeder fra hans mange disc golf turneringer og rejser i både ind- og udland.

The Class of 2021

Udover DGHOF begrundelser for optagelsen af Martin i det fine selskab, så kan vi supplere med 20+ danske mesterskaber – i sandhed en legende i dansk disc golf.

Det er en stor ære for vores lille land at få optaget en spiller i DGHOF, og vi kan alle tillade os at være en smule stolte over, at der blev kigget i Danmarks retning.

Stort tillykke til Martin med optagelsen. Vi ser med spænding frem til de mange og nye spændende projekter han har i støbeskeen.