Danmarksmestre kåret i Momhøje

Efter tre lange dage på Momhøje disc golf bane kunne nye DDGU danske mestre kåres søndag aften. Discgolf-Vest havde sørget for en fantastisk kulisse til årets mesterskab, og deltagerne sørgede for, at underholdningen var helt i top hele vejen gennem turneringen.

Camilla Kampen – 2021 DDGU dansk mester
Set udefra var Camilla i førersædet fra start til slut. Hun spillede super stabilt hele vejen gennem de første to og en halv runde, men så kom hul 10 i finalen. En 9’er bragte pludselig spændingen tilbage i gruppen, hvor rutinerede Lena Klokmose som altid spillede super stabilt. Lydie hellgren spillede også nogle gode runder som forventet. Lena har netop vundet bronze ved EM i FP40 og Lydie er Europamester i FP50, så Camilla vidste, at hun skulle holde dampen oppe. Hun modstred dog presset og kørte sejren hjem for andet år i træk. Herunder ses hun bringe sig i front på de sidste to huller af første runde.

Tillykke til Camilla med mesterskabet. Hele FPO lead card finalrunde blev filmet af The Danish Disc Golf Guy. Se interviewet med Camilla efter sejren herunder.

Kristian Spliid – 2021 DDGU dansk mester
Hvilken fantastisk stabilitet over tre runder! Med tre runder alle på -9 fortsatte Kristian sit stabile spil fra nyligt overståede EM. Efter første runde var Kristian ét kast efter 13 dobbelte mester Karl Johan Nybo, men efter anden runde var Kristian i front med 5 kast til Karl Johan og Hjalte Jensen, der delte anden pladsen. Kristian var dog klar over, at 5 kast til Europamesteren i MP40 hurtigt kunne svinde ind på Momhøjebanen, så han tog ikke foden af speederen på noget tidspunkt. Hele 11 birdies blev det til under finalen. Imponerende spil under pres. Karl Johan Nybo holdt fast i 2. pladsen med endnu en hot round på -10. Han sluttede turneringen af med en fornem eagle på sidste hul. Nicolai Bondo Michaelsen sikrede sig akkurat tredjepladsen med en par på sidste hul. Se tap-in og reaktion fra Kristian herunder. Tillykke til Kristian med mesterskabet.

KJ Disc filmede tre runder ved DM. Stay tuned på den kanal for hele finalerunden i MPO.

Følg KJ Disc her

Mikael Birkelund – 2021 DDGU dansk mester i MP40
Måske ikke helt legender endnu, men på vej til at blive det. Under alle omstændigheder kom det ikke bag på nogen at se Mikael Birkelund på lead card sammen med en forsvarende og to tidligere mestre i rækken. Faktisk havde alle spillere før vundet titlen. Mikael fik dog hurtigt vist, at han ikke havde tænkt sig at dele noget som helst med de andre. Med tre birdies på de tre første huller satte han en standard for resten af runden. Et par enkelte bogeys blev det dog til, men de blev i højeste grad opvejet af flere birdies. Til gengæld var der intens spænding om de efterfølgende pladser, hvor Thomas med en birdie på sidste hul sikrede sig sølvet foran Al Fleming. Tillykke til Mikael med mesterskabet.

Jacob Burkard – 2021 DDGU dansk mester i MP50
Tidligt på dagen var det legendernes tid i Momhøje. I front lå Jacob Burkard med et par kast ned til Søren Sejr Larsen på 2. pladsen. Tom Mathiesen rundes finalekortet af. Det blev en lang sej kamp for Jacob for at holde Søren fra fadet. Med tre bogeys i træk og kun 5 huller tilbage var Jacob tydeligt mærket af presset. Desværre for Søren bed hul 19 og 20 gevaldigt fra sig, så Jacob i ro og mag kunne køre den sikkert hjem på sidste hul. Tillykke til Jacob med mesterskabet.

Alexander Boeri – 2021 DDGU dansk mester MJ18
Inden finalerunden havde Alexander Boeri 6 kast ned til Jacob Falkengren Christensen, men det var Jacob umiddelbart ligeglad med. Han lagde ud med et birdietog, der først stoppede efter fire huller med en uheldig spit-out. Spændingen var tilbage, og hurtigt. Se noget af starten på deres battle herunder.

Det satte åbenbart Alexander i gang med at spille golf, for han fik selv gang i sine birdies, så da bogey’en kom på hul 19 var den ligegyldig. I sikker stil kørte han sejren hjem med endnu en birdie på hul 18. Tillykke til Alexander med mesterskabet.

Thora Lynggaard – 2021 DDGU dansk mester i FA1
Thora Lynggaard spillede stabilt over hele weekenden, men hun måtte kæmpe for sejren. Cecilie Okkels var lige i hælene på Thora hele turneringen. Det ender altid med at blive spændende, når de to krydser plastik. Stort tillykke med mesterskabet til Thora. Herunder laver hun finaledagens eneste par blandt kvinderne på hul 10.

Jonas Friis Nielsen – 2021 DDGU dansk mester i MA1
MA1 rækken var super spændende at følge hele turneringen. Inden finalrunder var to spillere en smule i front. Jonas Friis Nielsen havde to kast til Simon Galsgaard Petersen, og Jonas fik hurtigt vist, at han var kommet efter guldet. Simon følger ham dog helt til dørs, og på allersidste hul var der to kast mellem spillerne. Begge havde et godt drive, og Simon lagde sit indspil i nærheden af kurven, så han puttede for birdie. Jonas skulle nu blot op og i for par. Han ender med at have et putt på 4m ind i en stabil modvind for sejren. Nok lidt mere pres end han egentlig havde håbet på, men han bevarede fatningen og sikrede sig titlen med ét kast. Tillykke til Jonas med mesterskabet.

Discgolf-Vest leverede varen
DDGU siger STOR tak til Discgolf-Vest for at levere et velorganiseret DM, hvor der på flere parametre blev sat en ny standard for afholdelse af et Danmarksmesterskab. Der sendes et kæmpe skulderklap i retning af Momhøje. Det er en bane, en klub og et set-up, der bliver interessant at følge de kommende år. Tak for et fantastisk DM!

Følg Discgolf-Vest på Facebook for at se billeder mm fra turneringen.

DDGU siger mange tak til de sponsorer, der gjorde det muligt for Discgolf-Vest at hæve overliggeren i år.